Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 2 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Nagellakheld van Serious Request Tijn krijgt eigen fontein in Breda

Sinds vanmorgen heeft Tijn, de nagellakheld van 3FM Serious Request, een eigen fontein op de Grote Markt in Breda. Het 6-jarige zieke jongetje stal in 2016 de harten van heel Nederland met zijn nagellakactie voor Serious Request, waarmee hij maar liefst 2,5 miljoen euro voor het Rode Kruis inzamelde.

Vanochtend werd Tijns Waterplein, zoals de fontein genoemd wordt, geopend in het bijzijn van de familie en vrienden van Tijn. Ook burgemeester Paul Depla was aanwezig bij de opening van de onlangs aangelegde fontein, die de vorm heeft van de kenmerkende kruizen, die het stadswapen van Breda vormen.

‘Grootste fundraiser die het Rode Kruis heeft gekend’

De 6-jarige Tijn Kolsteren uit het Brabantse Hapert overleed in 2017 aan hersenstamkanker. Tijn werd slechts zes jaar oud, maar wist heel Nederland te ontroeren door eindeloos nagels te lakken. „Hij heeft een onuitwisbare indruk gemaakt en heel Nederland in beweging gebracht. Hij verbond Breda, Serious Request, de Grote Markt en Nederland. En is waarschijnlijk de grootste fundraiser die het Rode Kruis ooit heeft gekend”, zei burgemeester Depla tijdens de opening. Wethouder Tim van het Hof sprak van „een van de grootste kleine Bredanaars die we hebben gehad”.

‘Waterplein past perfect bij Tijn’

De moeder van Tijn, Jolanda, vertelde samen met haar man Gerrit en zoon Ries heel trots te zijn dat de naam van hun zoon voor altijd verbonden zal blijven met de Grote Markt. „We hopen dat hier veel mensen samenkomen en de herinnering aan Tijn levend houden.” Ze zei dat het Waterplein perfect past bij ‘waterrat en dierenvriend’ Tijn. Een plek waar kinderen kunnen spelen, dieren kunnen drinken en mensen verkoeling kunnen zoeken.

Het is niet de eerste keer dat er dingen worden vernoemd naar Tijn. Zo werd in 2017 een planetoïde naar de nagellakheld vernoemd, kreeg hij een jaar later een eigen monument in Den Haag en werd hij geëerd met een muurschildering bij een kliniek in Afrika.

Serious Request-held Tijn wordt ere-Brabander

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nagellakheld van Serious Request Tijn krijgt eigen fontein in Breda
Sluiten