Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 25 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Serious Request-held Tijn geëerd met muurschildering

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Nederland de 6-jarige Tijn in het hart sloot. De jongen met een hersentumor haalde geld op voor Serious Request met een opmerkelijke actie: nagels lakken. Hij groeide uit tot één van de grootste geldschieters van de liefdadigheidsactie. Nu wordt hij geëerd op de plek waar het geld is uitgegeven: een kliniek in Afrika.

Muurschildering

Dinsdag schoof Gerrit Kolsteren, vader van Tijn, aan bij RTL Late Night om te vertellen waar de opbrengst van de grote radio-actie heen is gegaan. De 9,2 miljoen euro voor het Rode Kruis is uitgegeven aan vier klinieken in Ivoorkust. Eén van de klinieken is opgedragen aan Tijn. In de Langba-kliniek is een prachtige muurschildering van de kleine jongen gemaakt.

Zelf mocht Tijn de opening helaas niet meer meemaken. In juli overleed hij op 6-jarige leeftijd. In RTL Late Night vertelt zijn vader voor het eerst over het verlies. „Het gemis van het jongetje is enorm. Er is nu een enorme stilte", zegt vader Gerrit. Nog steeds beseft hij niet hoeveel Tijn vorig jaar losmaakte, laat hij ook nog weten.

Grappenmaker

In december liep heel Nederland rond met gelakte nagels vanwege de actie van Tijn. Tijn wilde met die actie zoveel mogelijk geld ophalen. Zijn verhaal trok veel aandacht, mede omdat Tijn door hersenstamkanker ongeneeselijk ziek was en niet lang meer te leven had. Hij wist met zijn actie 2,5 miljoen euro op te halen voor kinderen in oorlogsgebieden.

Vader Gerrit vertelt ook over de uitvaart van Tijn, die hij als grappenmaker beschrijft. „Zijn laatste wens op zijn afscheid was dat iedereen zijn ogen moest sluiten. Iedereen deed dat. En toen opeens, riep ik keihard Boe!, uit zijn naam. Dat was de allerlaatste grap van Tijn, voor een volle zaal."

Apeldoorn

Ieder jaar sluiten drie dj’s van 3FM zich op in het Glazen Huis, om zo aandacht te vragen voor een stille ramp. Tijdens deze week worden er talloze acties gehouden om geld op te halen voor het Rode Kruis, die dit bedrag zal besteden aan de stille ramp. Dit jaar vraagt de zender aandacht voor kinderen die hun ouders kwijt zijn geraakt in conflictgebieden of door conflicten. Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn. Welke dj’s zich dit jaar laten opsluiten, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Serious Request-held Tijn geëerd met muurschildering
Sluiten