Evie Westland
Evie Westland Nieuws 15 nov 2017

Serious Request-held Tijn wordt ere-Brabander

Tijn Kolsteren, de publiekslieveling van de 3FM goede doelen-actie Serious Request, wordt benoemd tot ere-Brabander. In juli van dit jaar overleed de jongen, die landelijke faam met zijn nagellakactie verwierf, op 6-jarige leeftijd aan de gevolgen van hersenstamkanker. Vader Gerrit is vereerd. „Iedereen kent zijn naam nog, dat is heel mooi."

Vorig jaar leerde het Nederlandse publiek Tijn kennen. Omroep Brabant laat weten dat de jonge nagellakheld binnenkort postuum wordt geëerd door de commissaris van de Koning, Wim van de Donk.

Volgens Omroep Brabant is de vader van Tijn geraakt door het gebaar. „Dit is heel bijzonder. Je wordt er zo weer aan herinnerd hoe groot de actie van Tijn was. Het laat zien dat hij heel veel mensen bereikt heeft. Iedereen kent zijn naam nog, dat is heel mooi."

Planetoïde

Het is niet voor het eerst dat Tijn een eerbetoon krijgt. In oktober werd er in Ivoorkust een levensgrote muurschildering van Tijn gemaakt, er werd een planetoïde naar de het jochie vernoemd en zelfs Paus Franciscus verleende toen hij nog leefde de apostolische zegen aan Tijn.

Het initiatief van Tijn, nagels lakken voor het goede doel, leverde Serious Request ruim 2,5 miljoen op. Dat was bijna 30 procent van het totaalbedrag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Serious Request-held Tijn wordt ere-Brabander
Sluiten