Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 27 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Drukke Koningsnacht in meerdere steden, in Utrecht zelfs ‘te druk’

Lig je brak in je bed vanwege Koningsnacht? De kans is groot, want in meerdere steden in het land was het gisteren lekker druk bij feesten. In Utrecht was het zelfs ‘te druk’. Daar riep de gemeente mensen in de loop van de avond op om niet meer naar de binnenstad te komen. De openbare Koningsnacht-evenementen waren allemaal vol.

Eerder op de avond riep de gemeente al op niet meer naar het Vredenburg en het Stadhuisplein te komen vanwege de drukte. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat de oproep is gedaan om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. Zij zegt dat voor zover bekend de sfeer nog altijd goed is. En alhoewel drukte heel gezellig is, moet je in meerdere steden wel oppassen voor zakkenrollers.

Op meerdere plekken in de Utrechtse binnenstad waren tot 01.00 uur koningsfeesten aan de gang. In Utrecht begon gisteren om 18.00 uur ook al een grote vrijmarkt in de binnenstad.

Oekraïense band bij Haagse Koningsnacht

In Den Haag stond gisteren een speciale band op de planning om op te treden tijdens Koningsnacht. De hofstad organiseerde voor de tiende keer het festival The Life I Live, waarbij de Oekraïense band Go_A optrad. Die band werd vorig jaar tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam vijfde. Al ruim voordat hun optreden begon, stonden er honderden mensen te wachten”, zegt woordvoerder Mark Boulas van de organisatie. „En bij het optreden werden dat er nog veel meer. Er waren ook veel Oekraïners die meezongen. Dat deden ook mensen die het Oekraïens niet beheersen.”

De Amsterdamse band Jungle By Night sluit het festival af met instrumentale afrofunk. „Het is ontroerend dat we na twee jaar corona nu weer met zoveel mensen in de stad zijn in een gemoedelijke sfeer”, zegt Boulas

‘Gezellig druk’ in Amsterdam

En ook in Amsterdam waren er veel mensen op de been. Daar is Koningsnacht wel zonder grote incidenten verlopen. Volgens een woordvoerster van de politie was het „gezellig druk” in de hoofdstad. De politie is volgens de zegsvrouw met veel mensen op de been in de hoofdstad.

Dat het gisteren druk zou worden nadat de traditionele feestavond de afgelopen twee jaar niet doorging vanwege de coronacrisis, was ook geen verrassing. Maar er zijn halverwege de avond nog geen bijzonderheden gemeld, aldus de woordvoerster. Volgens haar is geen nieuws dan ook goed nieuws.

De Boodschappen van Astrid (53): ‘Om te besparen, kijk ik altijd naar de kiloprijs’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.