Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Binnenland 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Krijgen we zonnig weer dit weekend, of wordt het een natte boel?

Wordt het dit weekend weer zo mooi (en warm) als de afgelopen dagen? We moeten je teleurstellen: waarschijnlijk niet. Al is het weervooruitzicht van volgende week wél mooier. Dit weekend kun je wolkenvelden en een beetje regen verwachten.

Het zal je niet ontgaan zijn, het mooie en zelfs warme weer van de afgelopen dagen. Ook vandaag kun je weer genieten van zonnestralen. Maar die zonnestralen komen niet mee naar het weekend, schrijft Weeronline.

Sinds 1 maart weer regen

In de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de sluierbewolking steeds verder toe. In eerst instantie kan de zon hier nog makkelijk doorheen komen. Pas in de namiddag krijgt de zon het steeds moeilijker, vooral in het zuidwesten van het land. Vanavond kan in Zeeland voor het eerst sinds 1 maart weer een beetje regen vallen. Tot die tijd nog even genieten van de zon dus.

Morgen is er vrij veel (hoge) bewolking, maar waarschijnlijk blijft het grote delen van de dag wel droog en is het prima weer voor buitenactiviteiten. Later in de middag en avond is vooral in het westen kans op een beetje regen. In het oosten en noordoosten zal het vaakst de zon te zien zijn. Daar wordt het ook het warmst, met ongeveer 14 graden. In de westelijke kustprovincies blijft het kwik rond de 12 graden steken. De wind is matig en waait uit het zuidoosten of zuiden.

Bewolking afgewisseld met zonneschijn

Ook zondag zijn er wolkenvelden, die afgewisseld worden met wat zonneschijn. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Pas later op de dag nemen vanuit het zuidwesten de bewolking en kans op lichte regen weer toe. Met 12 graden in Den Helder tot 15 graden in Eindhoven is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar. Maxima rond 10 graden zijn gebruikelijk voor half maart.

Het vooruitzicht voor volgende week laat aanhoudend zacht weer zien. Daarbij is het vaak droog met zon en wolkenvelden. In het midden van de week kunnen de maxima landinwaarts oplopen naar zo’n 17 graden. Dus wees niet getreurd, het lenteweer maakt een sterke comeback na het weekend!

Ludieke sticker-actie tovert straatborden om tot Oekraïense vlag: ‘Hopelijk pikken mensen de actie op’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Krijgen we zonnig weer dit weekend, of wordt het een natte boel?
Sluiten