Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoop gemopper op Twitter over benzineprijzen, maar dit zijn de leukste reacties

De stijgende energie- en brandstofprijzen zorgen voor een hoop gemopper onder Nederlanders. Want we voelen de perikelen in het Oostblok allemaal in onze portemonnee. Maar op Twitter zijn er gelukkig reacties die op de lachspieren werken.

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne raakt Nederland op economisch gebied. Een tankbeurt wordt steeds duurder, energieprijzen stijgen en straks betalen we ook meer voor onze boodschappen. En veel Nederlanders maken zich daar zorgen over.

Belasting op brandstof omlaag en koopkrachtherstel

Vandaag liet Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken weten gehoor te geven aan de economische zorgen. De gebeden over stijgende energie- en benzineprijzen lijken gehoord door het kabinet. 2,8 miljard euro wordt vrijgemaakt voor koopkrachtherstel dit jaar en de belasting op brandstof gaat per 1 april omlaag. Om zo de economische pijn te verzachten.

Nederlanders met lage inkomens krijgen een tegemoetkoming van 800 euro voor de energierekening. Eerder was daarvoor een bedrag van 200 euro toegezegd. Per 1 april gaan ook dus de accijnzen op brandstof omlaag. Daarmee hoopt het kabinet een deel van de klap op te vangen van de stijgende brandstofprijzen. Ook voor energie gaat het btw-tarief omlaag. Dit gebeurt per 1 juli.

Reacties Twitter op benzineprijzen

Het regent de afgelopen dagen reacties op social media over de stijgende energie- en benzineprijzen. Op Twitter klinkt een hoop gemopper en kritiek op het overheidsbeleid. Maar er zijn ook twitteraars die het niet konden laten om de huidige situatie een beetje op de hak te nemen. Als snel vliegen de memes je online om de oren. In een tijd van een hoop zorgen, is het soms ook best even lekker om hierom te kunnen lachen.

Overigens opperen ook veel twitteraars om wat vaker de fiets te pakken in deze ‘dure’ tijd. Toevallig klonk bij econoom Joop Schippers, uit ons Metro-panel, eenzelfde soort geluid. Volgens hem betaalden we lange tijd veel te weinig geld voor energie en bleef benzine relatief goedkoop. „Misschien moeten we nu vaker op de fiets of kiezen voor een elektrische auto”, aldus Schippers.

Kabinet gooit belasting op brandstof omlaag en maakt 2,8 miljard vrij voor koopkrachtherstel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hoop gemopper op Twitter over benzineprijzen, maar dit zijn de leukste reacties
Sluiten