Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vandaag afscheid van Piet Paulusma: ‘Het wordt nooit #weer hetzelfde’

Publiek kan vanmiddag in Harlingen afscheid nemen van Piet Paulusma. De bekende weerman uit Friesland overleed zondag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Op sociale media nemen veel Nederlanders al dagenlang afscheid van Piet ‘Oant Moarn’ Paulusma. Creatief en met veel bewondering.

De afscheidsbijeenkomst vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur in het Entrepotgebouw, een tot evenementenlocatie gerestaureerd pakhuis aan de Willemshaven in de Friese kustplaats. De familie van Paulusma heeft laten weten dat het „zeer gewenst” is als het publiek kleurrijke bloemen meebrengt. De uitvaart van Paulusma vindt morgen in besloten kring plaats.

Dood Piet Paulusma kwam voor zijn publiek onverwacht

Het overlijden van de weerman, die bekend werd door zijn werk voor het SBS6-programma Hart van Nederland, kwam voor het grote publiek totaal onverwacht. Dat hij ziek was, had Paulusma niet aan de grote klok gehangen. De donderdag voor zijn dood presenteerde hij voor Omroep MAX nog zijn laatste weerbericht op televisie. De vrijdag daarop was hij nog te horen op de radio. In een speciale tv-uitzending van Tijd voor MAX werd Piet Paulusma woensdagavond herdacht. Jan Slagter vertelde dat hij de bekende weerman kort voor zijn dood had opgezocht. En dat die zei: „Jan, zou je aan de Nederlanders willen zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ze altijd naar mij hebben gekeken?’ En ik wil ze daarvoor bedanken.”

Piet Paulusma MAX SBS6
Piet Paulusma’s laatste uitzending bij SBS6 trok 600.000 kijkers / ANP Foto: ANP / Siese Veenstra

Bij zijn Omroep MAX zijn sinds het overlijden van de weerman veel blijken van medeleven binnengekomen, liet omroepdirecteur Jan Slagter eerder deze week weten. „De waardering voor zijn werk en zijn leven zijn hartverwarmend”, zei Slagter. Op memori.nl, een website waar iedereen die dat wil een digitaal kaarsje kan branden, een foto kan plaatsen of een herinnering kan delen, zijn deze week ook duizenden berichten voor Paulusma achtergelaten.

Veel berichten op sociale media

Ook op sociale media zijn de hele week al tal van hartverwarmende, verbaasde en verdrietige berichten over het overlijden van Piet Paulusma. Sommigen met een creatieve hashtag. Over het weer uiteraard.

Er klinkt vooral liefde voor Piet Paulusma. Een kort overzicht.

Verontwaardigde reacties op Angela de Jong over Piet Paulusma: ‘Was zijn eigen keus, Angela’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vandaag afscheid van Piet Paulusma: ‘Het wordt nooit #weer hetzelfde’
Sluiten