Pim Pauwels
Pim Pauwels Binnenland 13 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Politie duwt Azarkan (DENK) weg voor Geert Wilders: ‘Gaf geen gehoor’

Het is verkiezingstijd en dat betekent de straat op, flyeren en campagnevoeren. Maar de campagnestrijd liep gisterochtend iets uit de hand op de drukke markt in Den Haag. Daar kwam het tot een confrontatie tussen Farid Azarkan, de fractievoorzitter van DENK, beveiligers van PVV-leider Geert Wilders en de politie.

De politie wilde ruimte maken voor Geert Wilders en zijn gevolg op de drukke markt. Daarbij duwde een agent DENK-leider Azarkan.

Bij de politieke partij DENK zijn ze ontstemd over het incident. „Wanneer plotsklaps Geert Wilders arriveert, willen zowel de politie als zijn beveiligers Wilders prioriteit maken boven het campagnerecht van ons.” Wilders en Azarkan liggen wel vaker met elkaar in de clinch.

Politie Den Haag reageert op voorval met Azarkan

Sommigen vinden het filmpje aangedikt. Anderen snappen niet dat de politie en beveiligers niet even een andere ingang zochten van de markt. De politie reageert op het voorval. Die bevestigt dat een agent Azarkan inderdaad duwt. „Dat gebeurt om de veiligheid van de heer Wilders te waarborgen.”

De politie-eenheid Den Haag zei dat gisteren erg druk was op de markt. „Er is door de politie gevraagd om ruimte te maken. Hier werd geen gehoor aan gegeven, waarna is opgetreden.”

Koopman tegen Geert Wilders: ‘Iedereen kijkt naar u en ik heb geen klanten’

Dat Geert Wilders een bezoek bracht aan de multiculturele wijk Transvaal, waar de markt is gevestigd, was voor de marktkooplieden even wennen. Al snel pakten verschillende marktverkopers hun telefoon om de partijleider te filmen. Ze riepen hem vervolgens na. „Stem op Wilders, de PVV jongens!”, aldus de cynische marktkooplieden.

Een andere marktkoopman was minder blij met het bezoek van Wilders aan de markt. „Iedereen kijkt naar u en ik heb geen klanten”, aldus een visboer, die een kort praatje maakt met de PVV-leider. Wanneer de politicus wegloopt, zegt hij: „Gaan wij weer verder met verkopen, eindelijk kan het weer!”

Geert Wilders over geweld tegen journalisten: ‘Journalisten zijn tuig van de richel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie duwt Azarkan (DENK) weg voor Geert Wilders: ‘Gaf geen gehoor’
Sluiten