Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 10 mrt 2022

‘Kabinet wil laatste coronamaatregelen 23 maart afschaffen’

Op dit moment geldt er nog een beperkt aantal coronamaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer. Volgens Haagse bronnen duurt dat echter niet lang meer: op 23 maart wil het kabinet de laatst overgebleven coronamaatregelen namelijk afschaffen. Dat schrijft de NOS.

Volgende week dinsdag, 15 maart, staat er weer een nieuw zogeheten weegmoment op de planning. Het kabinet kijkt dan naar de huidige situatie rond de coronacrisis en voert nieuwe versoepelingen in (of maatregelen, afhankelijk van de situatie). Deze keer krijgen we dus wederom goed nieuws te horen. Er is dinsdagavond geen persconferentie: de verwachting is dat minister Kuipers van Volksgezondheid een korte toelichting geeft na het kabinetsberaad.

‘Laatste coronamaatregelen afgeschaft op 23 maart’

Alleen de basisadviezen, zoals handen wassen en hoesten in de elleboog, blijven van kracht na 23 maart. In de trein dus ook geen mondkapje meer, maar wel in het vliegtuig. Wel moet het Outbreak Management Team (OMT) nog een advies geven over deze versoepelingen. Het team van experts komt morgen bij elkaar.

Ook voor reizigers verandert er iets: als je naar Nederland reist en gevaccineerd bent, hoef je geen PCR-test te doen. Bij grote evenementen verdwijnt de testmaatregel, het zogeheten 1G-beleid, eveneens.

Het thuiswerkadvies, om de helft van de tijd thuis te werken, zou aanstaande dinsdag al verdwijnen. Het kabinet vindt het tijd om verder te versoepelen omdat de besmettingen weliswaar oplopen, maar dat niet tot problemen leidt in de zorg.

Blijven abortusklinieken overeind als de abortuspil er is? ‘Minister kan en moet meer doen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Kabinet wil laatste coronamaatregelen 23 maart afschaffen’
Sluiten