Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Storm Dudley veroorzaakt problemen in ov en op de weg

Op meerdere plekken in Nederland is er vanochtend sprake van overlast op de weg door storm Dudley. Zo ligt er op de parallelweg van de A12 richting Den Haag bij knooppunt Lunetten een boom op de weg. Volgens Rijkswaterstaat waait het momenteel te hard om de boom weg te halen, maar zij verwachten dat dit na de ochtendspits wel mogelijk is. Tot die tijd blijft de weg daar dicht. Verkeer kan doorrijden op de hoofdrijbaan van de A12 en keren bij de Meern.

Er liggen op verschillende plekken in het land takken op de weg. Weginspecteurs zijn dan ook druk bezig om de weg begaanbaar te maken. Dit levert meestal geen hinder op, zegt Rijkswaterstaat, maar in het noorden van het land zijn wel twee afritten afgesloten wegens omgewaaide bomen. Zo is op de A31 richting Leeuwarden de afrit Dronrijp dicht en op de A7 richting Groningen de afrit Hoogezand.

Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan alert te zijn en hun rijstijl aan te passen vanwege de storm.

Hilariteit op Twitter vanwege storm Dudley

Op Twitter ontstaat er ondertussen hilariteit over Dudley. Zo deelt een twitteraar een foto van ‘een gratis trampoline’ die zijn voortuin in is gewaaid. Maar ook het kapsel van Wilfred de Jong krijgt grappige reacties: „wind tegen gehad?”

Ook op het spoor weet de storm voor verstoringen te zorgen. Zo rijden er op het traject Amsterdam – Schagen minder intercity’s tussen Zaandam en Alkmaar door de weersomstandigheden.

Boom op het spoor

Voor treinreizigers in Limburg is het vanochtend al helemaal dikke pech: daar ligt het treinverkeer tussen Landgraaf en Kerkrade in Limburg helemaal stil omdat er een boom op het spoor ligt. De verstoring duurt ongeveer tot 10.30 uur, is de verwachting.

Ook op het traject tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld is het treinverkeer tussen Oldenzaal en Bad Bentheim verstoord, omdat daar een boom op het spoor ligt. Er rijden bussen. Naar verwachting is het probleem om ongeveer 08.00 uur verholpen.

Dagen met storm in Nederland op komst door Dudley en Eunice

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Storm Dudley veroorzaakt problemen in ov en op de weg
Sluiten