Richard Otto
Richard Otto Podcasts 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Lukas Pauka

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Lukas Pauka.

Lukas Pauka is geobsedeerd met muziek, technologie en kunst. Als productlead bij SoundCloud in Berlijn is hij verantwoordelijk voor het faciliteren van de best mogelijke gratis muziek ervaring. Als tweede helft van dj/producer duo Raw Underground produceert hij al jaren house muziek dat is uitgebracht op internationale platenlabels als het Engelse Madhouse, het Amerikaanse Salted en het Italiaanse Flashmob.

De vijf podcast-tips van Lukas Pauka

1. Bellingcat Podcast

Na het lezen van het boek We Are Bellingcat van Elliot Higgins ben ik deze podcast gaan luisteren. Hoe deze, in Den Haag gehuisveste, organisatie de waarheid naar boven weet te krijgen door middel van open source journalism is indrukwekkend.

2. Bakkie Bakkie

Justin Verkijk en Steven van Lummel maken veruit de beste, grappigste en meest ‘real’ muziek interviews. Ze nodigen toonaangevende nationale en internationale dance-artiesten uit als: 2MANYDJS, SPEED J en Reinier Zonneveld.

3. Coin Bureau

Crypto is hot en Guy is mijn gids in het cryptodomein. Guy weet complexe materie als Blockchain, Web3 en DeFi begrijpelijk te maken zonder de essentie te missen.

4. Tiga Presents: Last/First Party on Earth

Een wat oudere podcast van Canadese artiest Tiga (bekend van Sunglasses At Night) volledig gebaseerd op het thema; ‘Last Party on Earth’; het is je laatste dj set, hoe ziet die avond eruit en wat zou je draaien? Welke klappers draai je peak time, met welke tranentrekker sluit je af… Met gasten als Carl Cox, Diplo & Charlotte de Witte.

5. König Kunst

Johann König van de vooruitstrevende innovatieve König Galerie in Berlijn gaat in gesprek met artiesten als Refik Anadol en neemt je mee in hun wereld. Erg inspirerend, net als de galerie zelf.

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Jerrel Arkes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 podcast-tips van… Lukas Pauka
Sluiten