Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 30 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Teststraten sluiten om storm Corrie, ANWB roept op de weg niet op te gaan

Teststraten en vaccinatielocaties in – in ieder geval – Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam zijn morgen uit voorzorg gesloten vanwege de verwachte storm Corrie. Mensen die een afspraak hebben staan voor een coronatest zijn vandaag gebeld om een nieuwe afspraak in te plannen op een andere locatie.

Het sluiten van veel meer teststraten ligt in de lijn der verwachting.

Die van de GGD Zeeland in Vlissingen, op een parkeerplaats bij ziekenhuis Adrz, is overdekt met grote witte tenten. De GGD wil voorkomen dat die wegwaaien en er ongelukken gebeuren. De GGD Rotterdam-Rijnmond sluit morgen de testlocatie bij Rotterdam The Hague Airport voor „de veiligheid van onze bezoekers en personeel”.

Teststraten Zaandam en Purmerend ook dicht door Corrie

De GGD Zaanstreek-Waterland sluit maandag de vaccinatielocatie op het evenemententerrein in Purmerend en de teststraten aan de Ronde Tocht en de Vermiljoenweg in Zaandam. Mensen die een vaccinatie-afspraak in Purmerend hadden staan, kunnen er voor kiezen om morgen zonder afspraak naar de vaccinatielocatie in Zaandam te gaan (Pieter Ghijsenlaan). Alleen kinderen tot 12 jaar kunnen niet op inloop langskomen.

https://twitter.com/Undertaker20223/status/1487821933139968001

ANWB: ‘Blijf tijdens Corrie thuis, als het kan’

Het KNMI heeft voor morgen code geel uitgegeven om te waarschuwen voor zware windstoten. De waarschuwing geldt voor heel Nederland. De naam van de naderende storm is Corrie.

De ANWB adviseert weggebruikers maandag niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Storm Corrie raast maandag over Nederland en zal volgens een ANWB-woordvoerder vooral tussen 08.00 en 12.00 uur op zijn hevigst zijn.

„Waarover ik me het meest zorgen maak zijn lege bestelbussen, auto’s met aanhangers en vrachtwagens zonder vracht. Uit het verleden blijkt dat die vooral voor problemen zorgen. Bestuurders moeten zich goed afvragen of ze wel de weg op moeten gaan”, aldus de voorlichter.

Maar ook kwetsbare weggebruikers zoals motorrijders en fietsers kunnen wat hem beter thuisblijven als het enigszins kan. „Als je de weg niet op hoeft, blijf dan thuis. Of pas in ieder geval je rijgedrag aan.”

https://twitter.com/KNMI/status/1487869657818222592

Stormvloedkeringen dicht, wateroverlast voorkomen

Rijkswaterstaat gaat morgen hoogstwaarschijnlijk ook enkele stormvloedkeringen sluiten, om wateroverlast in het achterland te voorkomen. Er wordt hoogwater verwacht, door de combinatie van vloed en storm Corrie, die tot harde wind en windstoten kan leiden.

De verwachte waterstanden komen gemiddeld eens in de twee tot vijf jaar voor, meldt Rijkswaterstaat. Met de huidige verwachtingen sluiten vrijwel zeker de Hollandsche IJsselkering en de Haringvlietsluizen. En waarschijnlijk gaan ook de Oosterscheldekering en de Ramspolkering dicht. Waterbeheerders en veiligheidsregio’s zijn gewaarschuwd door het Watermanagementcentrum Nederland in Lelystad.Ook waterschappen bereiden zich voor op het voor morgen verwachte hoogwater, met name in het zuidwesten en noordoosten van het land.

Samira en Taxi over Mocro Maffia 4: ‘De lik in, of een kist met zes planken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.