Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek misstanden bij The Voice: Ali B legt al zijn werkzaamheden neer

Ali B legt al zijn werkzaamheden neer, meldt zijn platenlabel SPEC. Dat doet hij vanwege het onderzoek dat loopt naar misstanden bij The Voice of Holland. De rapper zelf wordt beschuldigd van verkrachting. Er liggen inmiddels twee aangiften tegen hem.

Op Instagram staat een verklaring van zijn management SPEC., waarin staat dat hij al zijn werkzaamheden als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC. voorlopig neerlegt.

Ali B legt werkzaamheden neer in afwachting van onderzoek

„De uitzending van BOOS heeft donderdag veel impact gehad, ook op ons”, valt te lezen in de verklaring. „Onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag. Wij moedigen iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan, zodat dit kan bijdragen aan een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken.”

Verder staat er in de verklaring dat de uitzending van BOOS veel impact heeft gehad op Ali en zijn gezin. „Dat hij op basis van beschuldigingen al publiekelijk wordt veroordeeld, valt hem zwaar”, aldus SPEC. De rapper gaat zich ‘focussen op zijn gezin’ en geeft verder geen commentaar.

Aangiften

Inmiddels liggen er dus twee aangiften tegen de rapper. Zeker één daarvan is gedaan door een oud-kandidate van The Voice. In de uitzending van BOOS zei een van de aangeefsters dat Ali B haar verkracht heeft. Volgens haar gaat het om iets dat al ‘lang geleden’ gebeurde, maar had ze nooit het idee dat ze aangifte kon doen. „Ik wist dat er meer meisjes waren, want dat heeft hij mij toen verteld”, zegt zij over Ali B. „Maar ik heb ze nooit gevonden. Om in mijn eentje aangifte te doen tegen iemand die zoveel geld en macht heeft, zonder dat ik bewijs heb van wat er is gebeurd, dat is een heel grote stap. Dat doe je niet zomaar.”

Ook een vrouw die niet meedeed aan The Voice, maar bij de rapper op een schrijverskamp was, vertelde over slechte ervaringen met de voormalig Voice-coach. Weer een ander meisje vertelde dat ze met de rapper in de studio was, hij haar opeens zoende en zij verstijfde. „Ik dacht: ‘Wat jij wil, dat moet er nu gebeuren’. Dus liet ik over me heen komen wat hij van plan was met mij. Ik verstijfde en hij heeft seks met mij gehad.”

Er loopt een onderzoek naar deze en andere beschuldigingen die in de BOOS-uitzending zijn geuit.

Je leest al onze artikelen over de misstanden bij The Voice of Holland hier.

Albert Verlinde trekt boetekleed aan na beschuldiging Humberto Tan: ‘Domme uitspraken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek misstanden bij The Voice: Ali B legt al zijn werkzaamheden neer
Sluiten