Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 3 jan 2022 / 11:01 uur

Vacature: Metro zoekt freelance redacteuren

Bij Metro zijn we op zoek naar freelance redacteuren die ons team komen versterken. Je weet wat er speelt en draait je hand niet om voor wat je nog niet kent.

Zit jij bovenop het nieuws? Schrijf je even graag over de nieuwe single van Maan als over reizen naar de maan? Volg je de politiek, maar ook Boer Zoekt Vrouw en de nieuwste Netflix-series? En misschien nog wel belangrijker: zit jij vol ideeën voor Metro? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature freelance redacteur bij Metro

Tijdens het begin van de pandemie is er een einde gekomen aan de krant Metro. Jammer voor de liefhebber van papier, maar het bracht ook nieuwe mogelijkheden met zich mee. In het afgelopen jaar hebben we Metro fors kunnen uitbouwen naar een online merk met een miljoenenpubliek. Nog altijd zijn we de transitie naar online aan het optimaliseren, en daarbij kun jij een belangrijke rol spelen.

Je maakt onderdeel uit van een klein, hecht team. Je werkt voornamelijk vanuit huis en bent flexibel inzetbaar. Weekenddiensten horen erbij.

Wat ga je doen?

Als freelance redacteur weet je wat vandaag actueel is en kun je deze onderwerpen moeiteloos vertalen naar mooie Metro-verhalen. Je bent daarnaast een pro in het maken van goede koppen en pakkende intro’s. Ook ben je constant bezig met bedenken hoe onze artikelen sneller in het vizier kunnen komen van zoekmachines, en uiteraard heeft het social medialandschap voor jou geen geheimen.

Dit breng je mee:

• Je hebt een journalistieke achtergrond en een aantal jaar ervaring, het liefst op een online nieuwsredactie;
• Je bent goed in het maken van nieuwsverhalen, kunt snel werken en hebt een eigen pen.
• Je weet hoe je de verhalen op een pakkende manier kunt wegzetten op social media;
• Je bent bekend met SEO of bent bereid dit te leren;
• Enthousiasme, gedrevenheid en bovenal heel veel zin.

Dit bieden we jou:

Je komt te werken in een gezellig, enthousiast team, met vaste en freelance redacteuren. Je ontvangt een passend salaris, krijgt veel vrijheid en de mogelijkheid om eigen ideeën/strategieën uit te rollen op een landelijke nieuwssite.

Solliciteer!

Klinkt dit als jouw plek? Laat dan van je horen! We ontvangen heel graag vóór 15 januari jouw cv, je motivatie en drie verhalen waar je trots op bent. Stuur je sollicitatie naar Amarins de Boer via [email protected]. Ook eventuele vragen kun je naar dat e-mailadres sturen. Vermeld in het onderwerp ‘vacature freelance redacteur’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vacature: Metro zoekt freelance redacteuren
Sluiten