Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 4 dec 2021

Pakjesavond zorgt voor drukte in winkelstraten, maatregelen worden goed nageleefd

Nederlanders zijn vandaag volop in de winkelstraten te vinden om nog snel de laatste sinterklaasinkopen te doen voor het morgen pakjesavond is. Hoewel het in veel winkelgebieden druk is, houden mensen zich wel goed aan de coronamaatregelen, zoals afstand houden en het dragen van mondkapjes. Dat laten verschillende winkelketens weten.

Voor speelgoedwinkel Intertoys is het een goede dag. „Mensen komen nog op het laatste moment cadeautjes kopen of halen spullen af die online zijn besteld”, zegt topman Eddy Assies. Met name speelgoed van Pokémon en Lego, gezelschapsspellen en hobby-materialen zijn populair. Ook morgen zijn de speelgoedwinkels nog open, maar het zwaartepunt ligt volgens Assies vooral op vandaag.

Winkels vroeger open vanwege pakjesavond

En niet alleen speelgoedwinkels doen vandaag goede zaken. Ook bij elektronicaketen MediaMarkt is het druk vanwege pakjesavond. Om de drukte te kunnen spreiden verruimde de keten dit weekend de openingstijden door vroeger open te gaan dan normaal. Volgens een woordvoerder houden klanten zich goed aan de maatregelen.

Een woordvoerder van HEMA geeft aan dat het „gezellig druk is in de winkelstraat, maar niet te druk”. „Alles wordt in goede banen geleid”, zegt ze.

Een dagje uit

Winkeliersvereniging INretail spreekt van een ‘soepel verloop’ in de winkelstraten in aanloop naar pakjesavond en stelt dat winkeliers de coronamaatregelen goed handhaven en dat bezoekers zich hier aan houden. „En dat het niet regent helpt ook mee. Mensen maken er een leuk dagje uit van”, zegt een woordvoerder.

INretail had eerder al een oproep gedaan aan winkels om promoties rond de feestdagen zo veel mogelijk te spreiden over meerdere dagen. Daarnaast is consumenten herhaaldelijk aangeraden om vooral op rustige momenten te komen shoppen.

Stormloop op boosterprik GGD Hollands Midden: plekken zonder afspraak al vol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pakjesavond zorgt voor drukte in winkelstraten, maatregelen worden goed nageleefd
Sluiten