Julia Onclin
Julia Onclin Binnenland 4 dec 2021

Stormloop op boosterprik GGD Hollands Midden: plekken zonder afspraak al vol

Er is een ware run ontstaan op de boosterprik, die zonder afspraak gehaald kon worden door mensen die in 1961 of eerder geboren zijn. Bij de opening van de locatie in Leiden stond een rij van omgerekend zes uur. Als gevolg daarvan zijn de priklocaties van GGD Hollands Midden gesloten voor mensen die zonder afspraak een boosterprik willen halen.

Sinds donderdag kunnen mensen die in 1961 of eerder geboren zijn een boosterprik halen zonder afspraak bij GGD Hollands Midden. De voorwaarde hiervoor is echter wel dat je laatste coronavaccinatie langer dan zes maanden geleden moet zijn. Deze actie is opgezet door de GGD omdat er meer vaccins en personeel beschikbaar zijn, dan er afspraken voor de boosterprik gemaakt werden.

Verkeersopstopping GGD Hollands Midden

De drie priklocaties van GGD Hollands Midden zijn te vinden in Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. Deze locaties maken gebruik van twee rijen: een voor mensen met een prikafspraak en de ander voor de vrije inloop. Het maken van een afspraak voor de boosterprik gaat net als voor de eerste vaccinaties van oud naar jong. Op dit moment zijn mensen die geboren zijn in 1941 aan de beurt.

Zaterdagochtend was het zo druk bij de vrije inloop van GGD Hollands Midden dat er zelfs een verkeersopstopping ontstond. Alle parkeerplekken waren vol. Het was daarmee veel drukker dan gepland. „Er komen bij de priklocaties ook nog mensen voor een eerste of tweede prik en er zitten testlocaties vlakbij”, legt de woordvoerster uit. In de ochtend riep de GGD mensen al op om niet meer te komen voor de vrije inloop.

Tijdelijke actie

Op de eerste dag van de vrije inloop voor de boosterprik hebben al 2000 mensen hun booster gehaald in regio Hollands Midden. Vrijdag kwamen daar nog eens 1700 mensen bij. Hoeveel mensen zaterdag een booster zonder afspraak krijgen, is nog niet te zeggen.

De GGD GHOR liet vrijdag al weten dat de vrije inloop een tijdelijke actie is. Binnenkort is het de bedoeling dat de extra tijd die ontstaan is wel volgeboekt wordt met prikafspraken. Naar alle waarschijnlijkheid zullen andere regio’s geen vrije inloop aanbieden. De landelijke regel blijft volgens de GGD onveranderd. „Van oud naar jong en op basis van uitnodiging”.

Veiligheidsregio’s bezorgd om honderden jongeren die Duitse discotheken onveilig maken

Angela de Jong bij Op1: ‘Vrijheid van meningsuiting onder druk na cancelen Meilandjes’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Stormloop op boosterprik GGD Hollands Midden: plekken zonder afspraak al vol
Sluiten