Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Nieuws 4 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Duizenden aanmeldingen voor hulp bij vaccinatiecampagne voor boosterprik

Bij de GGD zijn zeker 6500 aanmeldingen binnengekomen van mensen die willen helpen bij de vaccinatiecampagne van de boosterprik tegen het coronavirus. Dat laat de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland vandaag weten.

Via de website GGDreservisten.nl kunnen mensen, organisaties en de bedrijven die willen helpen met prikken zich sinds gisteren aanmelden. Het duurde niet lang voor de aanmeldingen op gang kwamen. In de eerste uren dat de site online was, stroomden er al zo’n 1500 aanmeldingen binnen. De GGD noemt het „echt hartverwarmend dat individuele burgers en organisaties zich in zulke groten getale aanmelden”.

Sportscholen en restaurants melden zich aan

Volgens een woordvoerder van de GGD bood een grote sportschoolketen locaties en personeel aan om te helpen met de vaccinatiecampagne voor de boosterprik. En ook horecagelegenheden melden zich. Omdat restaurants en cafés door de strengere maatregelen om 17.00 uur dicht moeten, hebben ze na die tijd de ruimte om hun personeel in te kunnen zetten.

Onder de aanmeldingen waren verder nog scholen, bedrijven, tandartsen en studenten. GGD GHOR Nederland heeft via de vereniging van geneeskundestudenten deze studenten opgeroepen zich te melden. De GGD zegt nog op zoek te zijn naar locatiehoofden, administratieve krachten en callcentermedewerkers.

Run op boosterprik bij GGD Hollands Midden

Eerder vandaag werd duidelijk dat er een ware run is ontstaan op de boosterprik die zonder afspraak gehaald kan worden. Sinds donderdag mogen mensen die in 1961 of eerder zijn geboren zonder afspraak een boosterprik halen bij GGD Hollands Midden. De GGD startte de actie omdat er weer meer vaccins en personeel beschikbaar zijn, maar vandaag bleek dat grote drukte bij de priklocaties te veroorzaken.

Vanochtend was het zo druk bij de vrije inloop dat er zelfs een verkeersopstopping ontstond omdat alle parkeerplekken bezet waren. Priklocaties van GGD Hollands Midden werden daarom vandaag gesloten voor mensen die zonder afspraak de boosterprik wilden komen halen.

De vrije inloop bij de GGD Hollands Midden is een tijdelijke actie. Binnenkort is het de bedoeling dat de extra tijd die de priklocaties hebben, volgeboekt wordt met prikafspraken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.