Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwjaarsduik in Scheveningen gaat weer niet door, zo kun je er toch aan meedoen

Ook dit jaar voor het tweede jaar op rij, is er geen traditionele Nieuwjaarsduik in Scheveningen. En weer is het coronavirus daar de oorzaak van. Maar er is wederom een alternatief, zodat je het nieuwe jaar alsnog fris kunt beginnen.

De Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland laat weten met pijn in het hart het besluit te hebben genomen. Omdat de Nieuwjaarsduik veel organisatie vergt, vindt de stichting het belangrijk om de betrokken partijen nu al duidelijkheid te geven, terwijl nog niet bekend is wat de coronamaatregelen op 1 januari zullen zijn.

Alternatief voor Nieuwjaarsduik

Vorig jaar konden Nieuwjaarsduik-liefhebbers een blik zeewater bestellen bij de organisatie, die ze dan in hun achtertuin over zichzelf kunnen leeggooien. Misschien niet helemaal hetzelfde effect, maar toch een frisse start van het jaar én je steunt er een goed doel mee. Zo’n frisse plens is ook goed voor je kater, maar minder heftig dan jezelf compleet onderdompelen in de zee. Wie weet een goede beginstap voor mensen die normaliter niet zo van die duik houden.

„Vorig jaar hadden we met de ‘Nieuwjaarsduik uit Blik’ een oplossing bedacht. Dat was een gigantisch succes, de 25.000 blikken zeewater waren in één dag op”, zegt Liane Lens van Unox, dat de blikken beschikbaar stelt. „Daarom hebben we besloten de Nieuwjaarsduik opnieuw in te blikken. Om tijdens deze editie nog meer mensen mee te kunnen laten doen, worden er twee keer zoveel blikken gevuld: 50.000. Bovendien zijn de blikken extra lang.” Meer water dus, voor een extra frisse ‘douche’.

Voor elk besteld pakket aan blikken doneert Unox een blik erwtensoep aan de Voedselbank. De blikken met Noordzeewater zijn vanaf woensdag via www.nieuwjaarsduik.nl te bestellen.

Waarschuwing reddingsbrigade

Nu denk je misschien: ik heb helemaal geen organisatie nodig voor een Nieuwjaarsduik, ik ga gewoon op eigen houtje. Maar dat is nadrukkelijk niet de bedoeling. Vorig jaar waarschuwde de reddingsbrigade al: maak vooral geen onbewaakte Nieuwjaarsduik. Dat kan namelijk nog weleens verkeerd uitpakken.

In een bericht: „Koud (zee)water heeft een groot effect op het lichaam en een nieuwjaarsduik kan daardoor acuut een levensgevaarlijke situatie opleveren. Natuurlijk komen lifeguards wel in actie als ze bij problemen daartoe worden opgeroepen.”

9 gezondheidstips tegen het gevreesde jojo-effect

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwjaarsduik in Scheveningen gaat weer niet door, zo kun je er toch aan meedoen
Sluiten