Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 17 okt 2021

Wat voor weer kunnen we verwachten tijdens de herfstvakantie?

Alhoewel het steeds frisser wordt, kunnen we dit weekend gerust een herfstwandeling maken. Op veel plekken in het land blijft het droog. Is dat komende week ook nog zo, als de herfstvakantie officieel van start gaat?

Dankzij de invloed van een hogedrukgebied is het morgen ook nog rustig herfstweer, volgens Weer.nl. Vanaf dinsdag lijkt het weerbeeld om te slaan. Door de komst van lagedrukgebieden gaat het weer volop regenen. Naast de nattigheid moet je ook rekening houden met flink wat wind. Volgens het weerbureau blijft de temperatuur nog wel mild: herfstachtig koud gaat het voorlopig nog niet worden.

Wisselvallig weer tijdens herfstvakantie

De trui kun je nog even in de kast laten hangen, want dinsdag en mogelijk ook woensdag kan het lokaal in het zuiden nog 20 graden worden. Donderdag is het misschien wel weer lekker om je wat warmer aan te kleden: dan worden er maximumtemperaturen van rond de 13 graden verwacht. Dat is een normale temperatuur voor in de tweede helft van oktober, aldus Weer.nl.

In de nacht naar woensdag wordt het waarschijnlijk niet kouder dan 14 tot 16 graden. Dat is een groot verschil met afgelopen nacht, toen de eerste echte vorst van het najaar werd gemeten. De laagste temperatuur in ons land kwam voor in Hupsel (Gelderland), daar werd het -2,5 graden.

Vanaf dinsdag moeten we rekening houden met een dagelijkse bui. Met de opstekende wind erbij kan het volgens Weer.nl dan ook „ronduit guur” gaan aanvoelen, zeker aan de kust.

Een goed moment om jezelf in een lekker dekentje op de bank te nestelen, of om naar een overdekt zwembad te gaan, bijvoorbeeld. Metro tipt 8 leuke overnachtingen voor het hele gezin. Mocht je binnenshuis iets leuks willen doen, dan heb je misschien wat aan deze tips.

Begin herfstvakantie leidt tot lange rijen op Schiphol: ‘Zonvakantie inhalen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Wat voor weer kunnen we verwachten tijdens de herfstvakantie?
Sluiten