Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Binnenland 16 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Begin herfstvakantie leidt tot lange rijen op Schiphol: ‘Zonvakantie inhalen’

Nu naar het buitenland reizen weer wat makkelijker is, is dat meteen te zien aan de drukte op Schiphol. De luchthaven verwacht deze herfstvakantie drie keer zoveel reizigers dan in dezelfde periode in 2020.

Voor vandaag waarschuwt Schiphol dat het een ‘piekdag’ is. Dat is te zien aan de drukte in de vertrekhallen, die nagenoeg volstaan met reizigers die niet kunnen wachten om naar het buitenland te gaan voor een welverdiende vakantie. Hierdoor staan veel mensen dicht op elkaar. Volgens een woordvoerster van de luchthaven is de situatie wel goed beheersbaar. „De sfeer is gelukkig goed, mensen hebben zin om op vakantie te gaan.”

Gemiste zonvakantie inhalen in de herfstvakantie

Dat is niet zo gek, want vanwege de in de Europese Unie erkende coronapas is de barrière om te reizen een stuk kleiner geworden dan in voorgaande vakanties. Zonder coronapas moesten reizigers een PCR-test doen om naar het buitenland te kunnen, nu kan iedereen die gevaccineerd is op vertoon van zijn of haar vaccinatiebewijs naar de meeste landen reizen. Dit maakt het een stuk makkelijker om een vakantie te boeken.

Toch zijn de reizigersaantallen nog niet op het niveau van voor de pandemie. In 2019 kwamen er 3 miljoen reizigers in de herfstvakantie naar Schiphol, deze vakantie zijn dat er naar verwachting 2 miljoen. Reisaanbieder TUI zei eerder deze week wel een grotere drukte te zien dan voor de pandemie. Zij denken dat veel mensen deze herfstvakantie de ‘gemiste’ zonvakantie in willen halen, waardoor nu meer mensen in de herfstvakantie naar het buitenland reizen dan normaal.

Op Twitter is niet iedereen over de drukte te spreken. Duidelijk even wennen weer, die mensenmassa’s.

https://twitter.com/Pray4Trash/status/1449354562008141827

Roze zaterdag in Leeuwarden: zo wordt inclusiviteit vandaag gevierd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.