Esther van Dijk
Esther van Dijk Lifestyle 13 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Niks te doen op een herfstdag? Wij geven je 8 tips!

De temperatuur daalt, hier en daar valt een bui en het landschap verandert. En dat betekent: herfst! Misschien heb je moeite iets leuks te verzinnen om te doen, en wil je een keertje wat anders dan een rondje wandelen of naar de film. Daarom hebben wij acht creatieve activiteiten voor je op een rijtje gezet die perfect zijn voor de in de herfst.

Acht activiteiten: van een hele dag weg tot een activiteit van een uurtje. Veel plezier!

1. Haal de herfst in huis

Ga naar een mooie accessoireswinkel (Xenos, Hema, Søstene Grene, etc.) en haal de herfst in huis. Creëer bijvoorbeeld een herfsttafel met de kleuren oranje, bruin en rood. Raap kastanjes en gekleurde bladeren om die te drogen, voeg die vervolgens toe aan de herfsttafel en creëer zo een knus geheel. Zo geniet je niet alleen buiten, maar ook binnen van de herfst.

2. Spelletjescafé

Dit is een ideale activiteit als het buiten ‘herfstig’ is. In elke stad of dorp vind je wel een spelletjescafé, google maar eens. In een spelletjescafé kun je je competitieve karakter naar boven laten komen onder het genot van een warm drankje, of een drankje waar je warm van wordt…

3. Filmhuis

Net even iets anders dan naar de Pathé of Vue is: een filmhuis. In een filmhuis draaien ze eigentijdse filmkunst en klassiekers. Een filmhuis is over het algemeen wat kleinschaliger wat zorgt voor een intieme sfeer. Bovendien zorgen de eigentijdse films voor een andere film-ervaring.

4. Maak een fotoboek van afgelopen zomer

Je hebt de afgelopen zomer vast veel foto’s gemaakt. En wat is nu leuker dan al die foto’s bij elkaar in een fotoalbum.  Zodat je elke keer je zomer opnieuw kunt beleven.

5. Maak een Chai Latte en bak er op los

Een ultiem herfstdrankje: de Chai Latte. Het zal je verbazen hoeveel kruiden er in het drankje zitten. Een ritje naar de supermarkt is voor de meesten wel nodig. Bak wat bij het drankje, zoals een worteltjestaart, een bananenbrood of pepernoten. Zo haal je het herfstgevoel echt naar ‘binnen’.

6. Ga naar een pompoenboerderij

Deze activiteit kan natuurljk niet ontbreken deze herfst. Overal door het land zijn er mensen die pompoenen verbouwen en op sommige plekken zijn er zelfs ‘pompoenboerderijen’. Ga eens langs en oogst je eigen pompoen. Zet ze voor de deur zodat je tegen iedereen die binnenkomt kan zeggen: „Heb ik zelf geoogst”.

7. Ga naar de IJ-hallen of een andere kringloop

De IJ-Hallen is de ‘place to be’ als je houdt van een goede sfeer, vintage kleding en mooie prijsjes. De Hallen bevinden zich in Amsterdam-Noord op het NDSM-terrein. Het evenement vindt plaats in het weekend op zaterdag en zondag. Koop op tijd een kaartje via de site. De IJ-Hallen vindt dit jaar nog drie weekenden plaats, hier zie je welke.

8. Maak een visionboard

Ga naar Pinterest en bepaal bijvoorbeeld wat jij de komende periode wilt uitstralen (in je huis). Maak een bord en voeg alle foto’s toe die jij vindt passen. Sla daarna alle foto’s individueel op en voeg ze samen tot een grote foto. Een tip is om dit te doen in Powerpoint. In Powerpoint kun je namelijk makkelijk alle foto’s inladen en overal neerzetten. Maak een screenshot wanneer alle foto’s op de juiste plek staan en gebruik deze als achtergrond van je laptop, zodat je er elke weer even aan wordt herinnerd.

Zin in een stedentrip deze herfst? Lees dan hier onze tips!

https://www.metronieuws.nl/lifestyle/fit-gezond/2021/10/beter-slapen-banaan-eten/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.