Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 10 okt 2021

Stralend herfstweer na optrekken mist: op deze plekken wordt het ‘t warmst

Veel mensen zagen de dag vandaag beginnen met mist en nevel. Gelukkig is op de meeste plekken de mist inmiddels weggetrokken en heeft de zon een plek ingenomen. Vooral vandaag kun je genieten van het mooie herfstweer met temperaturen tussen de 15 en 18 graden.

In het noordoosten en oosten van het land werd lage bewolking gespot, meldt Weer.nl. Vrijwel overal in het land is het stralend herfstweer.

In de nacht van zaterdag op zondag keert de mist terug. Ook nu komt het op sommige plekken weer tot dichte mist. Landinwaarts daalt het kwik op sommige plekken tot 1 a 2 graden, maar op een beschutte plek zou het nog zomaar een fractie verder kunnen afkoelen, tot zelfs iets onder nul. Dat zou de eerste vorst van het seizoen zijn.

Limburg warmste, Drenthe het koudst

Zondag wordt het na het optrekken van de mist opnieuw zonnig. De westelijke kustprovincies krijgen wel te maken met wolkenvelden van zee. In de loop van de middag arriveren die ook in het oosten van het land. Vooral in Limburg kun je genieten van hoge temperaturen, die uitschieten tot 17 graden. In Drenthe zijn de temperaturen ietsje lager: rond de 15 graden. Na het zonnige begin van de dag, neemt de bewolking wel weer toe. In de avond is er dan ook wat kans op lichte regen. Wel is het overdag nog prima weer voor buitenactiviteiten, met een temperatuur rond de 15 graden.

Na het weekend volgt een omslag naar licht wisselvallig herfstweer, met iets meer wind, meer bewolking en af en toe ook een paar buien. Ook wordt het een stukje frisser: de temperatuur zal dan dalen tot 13 graden. Later in de week neemt de wind iets af en warmt het op tot een normale 15 graden voor deze tijd van het jaar. Er is dan ook wat meer ruimte voor de zon.

De week erop kan er wat regen in het noorden vallen, in het zuiden is het iets droger. De temperatuur komt steeds rond of zelfs iets boven normaal uit, rond 13 à 14 graden, met af en toe ook een uitschieter omhoog tot rond 16 graden.

Nat herfstweer zet door komende week

De laatste week van oktober en de eerste van november is het hele land gevoelig voor wat neerslag. Het blijft relatief mild met temperaturen rond de 13 graden en ook dan zullen er wat warmere dagen tussen zitten met meer zon.

Kijk je op tegen de komende herfstige dagen? Speciaal voor jou hebben wij een aantal voordelen op een rijtje gezet over het herfstseizoen, waar jij misschien wat aan kunt hebben!

Last van een herfstdepressie? Volg deze tips tegen somberheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stralend herfstweer na optrekken mist: op deze plekken wordt het ‘t warmst
Sluiten