Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Binnenland 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Aantal positieve coronatests schiet omhoog, wel minder coronapatiënten in ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw gedaald. Maar tegelijkertijd schiet het aantal nieuwe coronagevallen weer omhoog. Door de snelle stijging van het aantal positieve tests loopt ook het gemiddelde op, naar op dit moment het hoogste niveau in meer dan twee weken tijd.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 13.208 positieve tests. Dat is gemiddeld 1887 per dag.

Nieuwe coronagevallen schiet omhoog

Tussen gisterochtend en vandaag zijn 2760 positieve coronatests geregistreerd: het hoogste aantal sinds 8 september. Dat heeft voor een deel te maken met een eerdere storing. De meldingen die gisterochtend niet op tijd binnenkwamen, zijn vandaag alsnog verwerkt. Om hoeveel meldingen het precies gaat en hoe hoog het exacte cijfer zonder storing zou zijn geweest, is niet bekend. Maar ook zonder die storing loopt het aantal nieuwe coronagevallen op.

Aan de andere kant daalt het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen wel opnieuw. Momenteel behandelen intensive cares en verpleegafdelingen nog 469 mensen met het coronavirus. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er twaalf minder dan vierentwintig uur geleden.

Aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen daalt

Afgelopen week naam het aantal coronapatiënten juist nog toe. Zaterdag lagen er 422 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen, dinsdag was dat aantal opgelopen tot 483. Maar van dinsdag op woensdag nam het voor het eerst weer af met twee patiënten.

Op de intensive cares liggen er momenteel 128 ernstige zieke coronapatiënten. Vergelijk je dat ook met vierentwintig uur geleden, dan is er een daling van zes mensen. Er werden negen nieuwe coronapatiënten op de ic’s opgenomen, maar doordat het aantal mensen dat overleed of de afdeling mocht verlaten groter was, nam het totaal aantal mensen met Covid-19 op de ic toch af. Op de verpleegafdelingen worden vandaag nog 341 patiënten verzorgd.

Remy Bonjasky verdedigt vaccinatiekeuze aan Jinek-tafel: ‘Het is weer drie tegen één’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aantal positieve coronatests schiet omhoog, wel minder coronapatiënten in ziekenhuis
Sluiten