Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe vorm van voetbal-vandalisme bij NEC en Vitesse en het is echt goor

Een nieuwe vorm van voetbal-vandalisme? De Eredivisieclubs Vitesse en NEC spelen binnenkort een ‘Gelderland-derby’ en supporters of hooligans weten daar wel raad mee. Ze laten echter iets zien wat niet eerder in de Nederlandse voetballerij voorkwam: slachtafval bij elkaar dumpen.

Aanhangers van Vitesse uit Arnhem en NEC uit Nijmegen bestoken elkaar al enkele dagen met slachtafval. Op 17 oktober moeten beide clubs voor het eerst sinds jaren weer een competitiewedstrijd tegen elkaar spelen. De fanatieke aanhangers van beide clubs maken alvast duidelijk dat ze aartsrivalen zijn.

Karkassen bij Vitesse, slachtafval bij gedenkteken NEC

Aanhangers van NEC legden eerder deze week delen van karkassen neer bij een beeld in Arnhem. Het gaat om Le grand Cerf, een groot hert op het Velperplein. Daar hingen ze ook een spandoek op dat verwees naar de komende wedstrijd. Waarschijnlijk in reactie daarop hebben Vitesse-hooligans slachtafval gedumpt bij een gedenkteken voor een NEC-aanhanger die in 2015 verongelukte. NEC heeft op Facebook vandaag officieel gereageerd, Vitesse nog niet.

Op de Facebookpagina van de Harde Kern NEC wordt geschokt gereageerd op die actie. „Ronduit walgelijk” en „onderlinge strijd prima, maar wat is dit voor misselijk iets” schrijven de Nijmegenaren. Het gaat hen vooral om de plek waar het slachtafval werd gedumpt. Genoemde supporter heette Rocky, hij overleed zes jaar gelden. „Doden laat je met rust”, kopt De Gelderlander.

Gemeenten en politie houden de kwestie in de aanloop naar de derby in de gaten.

Eerste Vitesse – NEC sinds vier jaar

Vitesse en NEC spelen op zondag 17 oktober voor het eerst sinds 2017 weer eens tegen elkaar in competitieverband. Vitesse won de laatste ontmoeting met 2-1. De strijd tussen beide supporterskernen is al jaren fel, maar door het gebrek aan derby’s zwakte het logischerwijs wat af. De Gelderse vijanden treffen elkaar de 17e in Nijmegen (14.30 uur). NEC staat momenteel 10e en met twee punten minder nét onder de concurrent (8e).

Metro-panel: ‘Een doorstart van Rutte III is een zwaktebod’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe vorm van voetbal-vandalisme bij NEC en Vitesse en het is echt goor
Sluiten