Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Binnenland 3 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Corona polsbandje veel gebruikt onder uitgaanspubliek

In uitgaanssteden kon dit weekend gebruik worden gemaakt van een polsbandje ter vervanging van de QR-code in de CoronaCheck-app. Horecaondernemers zijn tevreden met het gebruik van de bandjes.

„Ongeveer de helft van het uitgaanspubliek in Breda heeft een polsbandje”, laat horecabaas Laurens Meyer aan ANP weten.

Corona polsbandje voor uitgaanspubliek

Het polsbandje is ingevoerd met het doel om lange rijen bij horeca- en uitgaansgelegenheden te voorkomen. Het scannen van een QR-code in de CoronaCheck-app kan namelijk nogal wat tijd kosten. Met deze QR-code kan het uitgaanspubliek nu op een speciale locatie in het stadscentrum een polsbandje afhalen, en hier de rest van de avond verschillende horecagelegenheden mee betreden. De polsbandjes hebben iedere dag een andere kleur, waardoor het bandje niet meerdere dagen te gebruiken is.

Onder andere in Leiden, Zwolle en Breda is het gebruik van de polsbandjes ingevoerd. Vooral tijdens het festival Leidens Ontzet, dat dit weekend plaatsvindt, wordt er volgens een woordvoerder veel van de bandjes gebruik gemaakt. Ook Dennis Kaatsman, van Koninklijke Horeca Nederland en studentenkroeg Het Vliegende Paard in Zwolle, is enthousiast. „Het was vanavond erg druk bij ons in de uitgaansstraat en we hebben veel mensen mogen ontvangen die van het polsbandje gebruik hebben gemaakt”, aldus de ondernemer. In Breda maakt ongeveer de helft van het publiek gebruik van de bandjes, laat horecabaas Laurens Meyer weten. „Dat voorkomt te lang wachten bij de deur, wat zeker prettig is met dit weer!” In steden als Leeuwarden, Roosendaal, Rotterdam, Alkmaar en Hoorn kunnen ook polsbandjes worden opgehaald.

Ook bij Sinterklaasintocht

De gemeente Roosendaal heeft laten weten het polsbandjes-systeem ook te willen gebruiken bij de Sinterklaasintocht van 13 november. Het publiek mag enkel de Zwaaikom en de Markt betreden als zij een polsbandje als toegangsbewijs hebben. Langs de rest van de route is het bandje volgens de organisatie niet nodig. Of andere steden op een soortgelijke manier de intocht zullen regelen, is niet duidelijk.

KHN is enthousiast over invoering polsbandjes in horeca: zo werkt het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.