Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Binnenland 15 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Mishandeling Mallorca: meerdere tips na Opsporing Verzocht, twee nieuwe verdachten opgepakt

In de uitzending van Opsporing Verzocht is gisteravond aandacht besteed aan de fatale mishandeling op Mallorca, die afgelopen zomer plaatsvond. Dit heeft vooralsnog zes tips opgeleverd via de tiplijn én er zou zich iemand hebben gemeld met beeldmateriaal. Dat laat een politiewoordvoerder weten. Ook zijn er vanochtend twee nieuwe verdachten aangehouden.

Vanochtend zijn er twee Hilversummers van 18 en 19 jaar oud aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadigheden op Mallorca. Zij worden verdacht van het plegen van openlijk geweld, laat het Openbaar Ministerie weten.

In de ochtend van 14 juli werd Carlo Heuvelman (27) door een groep jongens mishandeld in het Spaanse uitgaansgebied El Arenal. Hij overleed een aantal dagen erna aan zijn verwondingen. In totaal zitten er nu acht verdachten vast. „De verschillende verdenkingen betreffen medeplegen doodslag, medeplegen poging doodslag en openlijk geweld”, meldt het OM.

Mishandeling Mallorca in Opsporing Verzocht

Volgens de politiewoordvoerder is er inmiddels met ruim vijftig mensen gesproken en is er veel beeldmateriaal bekeken, maar van getuigen hoort de politie dat er ook nog andere opnames rondgaan. Er worden beelden beschreven die de politie nog niet heeft gezien, maar wel cruciaal kunnen zijn. Net als bijvoorbeeld vakantiegangers, waarmee de politie nog niet heeft gesproken maar die misschien wel over belangrijke informatie beschikken.

Er werden in de uitzending daarom geblurde beelden van een aantal gezochte getuigen getoond. „Elk verhaal, elke foto of filmpje kan ons verder brengen om duidelijkheid te krijgen en te verschaffen over wat zich heeft afgespeeld”, legt de woordvoerder uit. „Dat is niet alleen belangrijk voor de strafvervolging, maar ook voor de nabestaanden. Die hebben daar recht op. Twijfel niet en meld je.”

Zes tips na uitzending

Om wat voor tips het gaat en of het nieuw beeldmateriaal betreft, kan de woordvoerder nog niet zeggen. „Het is belangrijk dat dit eerst zorgvuldig wordt uitgeplozen. We weten in ieder geval zeker dat er aanvullend beeldmateriaal moet zijn, want de getuigen die wij hebben gesproken beschrijven beelden die wij nog niet hebben gezien.”

De vader van de overleden Carlo Heuvelman deed namens de familie zijn verhaal in de uitzending van Opsporing Verzocht. „We hebben het hier niet over een ongeluk of over een slepende ziekte. We hebben het over zinloos geweld. Een zinloze daad, waarbij een toekomst van een jonge vent vernietigd is,” zei hij. De vader hoopt dat de getuigen die zich nog niet hebben gemeld zich nu wel „over hun schroom heenzetten”. „Pak je verantwoordelijkheid. Het is niet snitchen. Stap over die angst heen.”

Acht verdachten mishandeling Mallorca

Vanochtend zijn er twee Hilversummers van 18 en 19 jaar oud aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadigheden op Mallorca deze zomer. Het OM verdenkt hen van het plegen van openlijk geweld.

In totaal zitten er nu er acht verdachten van 18 en 19 jaar oud vast voor de zaak, allemaal uit dezelfde vriendengroep uit Hilversum. De eerste verdachte is de 19-jarige Sanil B. Hij werd 4 augustus opgepakt en is volgens het OM ook betrokken bij een andere mishandeling eerder die nacht in Mallorca. De tweede verdachte, de 18-jarige Hein B., is twee dagen later opgepakt. Beiden worden ze, naast de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman, ook verdacht van het mishandelen van een ander slachtoffer.

De derde verdachte, Mees T., is op 13 augustus opgepakt. Op 24 augustus zijn er twee nieuwe verdachten aangehouden. Lucas O. is de zesde van de vriendengroep die is opgepakt, namelijk op 31 augustus.

De hele aflevering van Opsporing Gezocht kan je terugkijken op NPO Start

Waarom Typhoon, Tim Douwsma en andere BN’ers tegen de coronapas zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.