Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Douwe Bob cancelt tournee om coronapas, veel mensen juichen dat toe

Douwe Bob heeft zijn tournee van dit najaar afgeblazen omdat hij het niet eens is met de coronaregels. De zanger vindt het „discriminatie” dat het publiek bij de zalen sinds zaterdag wordt gevraagd om de coronapas.

Daar wil de zanger „niet aan meedoen”, zegt hij in een video op Instagram.

Geen coronapas, geweigerd in bioscoop

De 28-jarige Douwe Bob heeft besloten zijn concerten af te zeggen nadat hij afgelopen weekend zelf werd geweigerd toen hij geen QR-code liet zien. Hij mocht een bioscoop niet in omdat hij de coronapas niet kon tonen. „Na alle verhalen werd het heel echt. Jij komt er niet in, want jij hebt geen code. Enge shit, jongen. Toen besefte ik het me. Ik ga er niet aan meedoen.”

Douwe Bob zet streep door 28 shows

De zanger wil niet optreden voor enkel fans die een bewijs hebben laten zien dat ze gevaccineerd zijn, maximaal 24 uur geleden negatief getest zijn op het coronavirus of van Covid-19 hersteld zijn. „Ik heb een tour staan en die ga ik niet doen, de discriminatie is te groot.” Douwe Bob zet zo een streep door 28 concerten in theaters. Op 7 oktober zou hij ‘aftrappen’ in theater De Stoep in Spijkenisse en 23 december eindigen in Chassé in Breda. Er stonden onder meer ook concerten gepland in De Kleine Komedie in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht.

Douwe Bob is niet de enige die niet optreedt vanwege het verplichte coronatoegangsbewijs. Onlangs bliezen ook Hans Teeuwen en Jandino Asporaat al voorstellingen af om dezelfde reden.

Veel reacties op cancelen tournee

Op social media wordt veel op de beslissing van Douwe Bob gereageerd. Veel mensen zijn het met hem eens, al blijkt de afgelopen tijd dat tegenstanders van de coronapas zich luider op socials laten horen dan mensen die de QR-code prima vinden. „Was al fan nu nog meer. Er zijn nu mensen die niet gevaccineerd kunnen worden die tegen wil en dank niet meer mee mogen doen”, reageert iemand op Instagram. „Respect. Ik zie jou toch wel als een van de meest ruimdenkende BN-ers.”

Op het moment van schrijven is de video van Douwe Bob bijna 70.000 keer bekeken. Op Twitter is de zanger trending. Hieronder zie je enkele reacties.

Vorig jaar grepen boa’s een keer in bij een optreden van Douwe Bob op Terschelling. Hij gaf een bescheiden concert voor tachtig mensen die keurig op anderhalve meter afstand zaten. Er had echter geen optreden mogen zijn.

Lange rijen voor cafés vanwege overbelaste corona-app en DDoS-aanvallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Douwe Bob cancelt tournee om coronapas, veel mensen juichen dat toe
Sluiten