Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 6 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Marc-Marie Huijbregts aangevallen op de fiets: ‘Keihard geslagen’

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen op de fiets. Dat deelt hij in een video op Instagram. De cabaretier is naar eigen zeggen keihard in zijn gezicht geslagen door een vrouw in de binnenstad van Amsterdam.

„Het was een oude vrouw, dus ik kon haar moeilijk een klap terug geven. Ik ben heel erg geneigd hun kenteken gewoon te delen.” En dat doet hij even later in de video ook. Daarnaast heeft hij het stel in hun auto op de foto, twittert hij.

Marc-Marie Huijbregts aangevallen op de fiets

In de video legt hij uit hoe het voorval precies verliep. Hij fietste over de Herengracht en probeerde een langzaam rijdende auto te passeren. „Maar die stuurde juist mijn kant op en toen belde ik”, legt hij uit. Vervolgens stapte een vrouw uit die hem begon te slaan. Ook werd hij uitgescholden, vertelt hij. „Op een gegeven moment stapt ook de man uit en zeg ik ‘zijn jullie dronken of zo? Want dit is niet normaal’.” Volgens hem was het om 11 uur ‘s ochtends, maar „als je echt problemen hebt, ben je om 11.00 uur natuurlijk wel dronken. Zij waren gewoon knettergek.”

De cabaretier is erg geschrokken van het incident. Huijbregts heeft de politie gebeld en gaat binnenkort aangifte doen. Hij is nog op zoek naar een getuige die hem daarbij kan helpen. Op Twitter plaatst hij een oproep: „Zou het lieve meisje dat erbij was toen ik vanochtend op Herengracht werd aangevallen zichzelf willen melden. Dank.”

Steun

Onder de Instagrampost en onder de tweets van Marc-Marie stroomt meteen veel steun binnen. Mensen die het voorval belachelijk vinden, of het juist goed vinden dat Marc-Marie zich zo strijdbaar opstelt en meteen aangifte doet. Op Twitter laat Huijbregts van zich horen: het gaat weer helemaal oké met hem. Ook bedankt hij voor alle steunende tweets en reacties.

Goud (9)! Oranje-hockeysters rupsjes nooitgenoeg, wéér een olympische titel erbij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marc-Marie Huijbregts aangevallen op de fiets: ‘Keihard geslagen’
Sluiten