Kristel van den Bergh
Kristel van den Bergh Binnenland 21 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijkers boos op Christina Curry na scheldwoorden in ‘De alleskunner VIP’

Tijdens het TV-programma ‘De alleskunner VIP’ krijgen dertig verschillende BN’ers, bijzondere opdrachten. Ieder spel valt één BN’er af en degene die overblijft is de alleskunner. Tijdens één van de spellen ging het echter niet zo goed bij Christina Curry, en dat was te horen in het taalgebruik van het model. Kijkers zijn niet te spreken over de scheldwoorden die de dochter van Patricia Paay uitkraamde tijdens de uitzending.

Bekijk hier het desbetreffende fragment

Boze scheldwoorden

Bij de opdracht streed Christina tegen 3 anderen. De opdracht was dat ze met twee krukjes de finishlijn moest bereiken. Het addertje onder het gras: je mocht je grond niet aanraken. Bij Christina ging het in de eerste meters al mis; ze struikelde over het krukje en moest het spel verlaten.

Christina was al geïrriteerd omdat haar team nog niet had gewonnen, dit incident schoot dan ook in het verkeerde keelgat. Op dat moment kwam het scheldarsenaal naar buiten, verschillende scheldwoorden en vervloekingen komen voorbij. Christina trapt uit woede ook nog tegen een prullenbak aan. Daarna komt het model bij zinnen. „Toen werd ik een beetje link. Dus sorry daarvoor. Oeps”, zegt ze tegen de cameraman.

Afvaller

Bijna 600.000 kijkers stemden vrijdagavond af op de eerste aflevering van De Alleskunner VIPS. Hieraan doen in totaal dertig BN’ers mee, onder andere Jody Bernal, Roy Donders, Charly Luske en dus ook Christina Curry doen mee aan het programma.

Christina mag volgende week nogmaals meedoen in een strijd tegen mede-afvallers Nance Coolen, Rutger van Barneveld en Evelien de Bruijn.

Onder vuur door woordkeuze

Christina ligt flink onder vuur door haar tirade. Twitter, Instagram en Facebook stroomt vol met reacties. Veel kijkers zijn vooral boos over haar gebruik van het K-woord.

Anderen richten zich op de programmamakers en vragen zich af waarom de scheldwoorden niet zijn gecensureerd of vervangen door piepjes.

Wordt Car Wars met Gerschtanowitz net zo’n knaller als Marble Mania?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers boos op Christina Curry na scheldwoorden in ‘De alleskunner VIP’
Sluiten