Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 24 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Slecht weer op komst: code geel wegens onweer in noorden en oosten

Het KNMI waarschuwt voor mogelijk noodweer met veel neerslag in het noorden en oosten van het land. In de loop van de middag kunnen vooral in Oost-Nederland onweersbuien ontstaan, die vervolgens naar het noorden trekken. Voor de provincies Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland heeft het meteorologisch instituut daarom code geel afgekondigd.

„Bij deze buien kan lokaal hagel voorkomen en kan er plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen”, meldt het KNMI. Het verkeer en mensen die bezig zijn met buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden.

Volgens Weer.nl wordt het „spannend om te zien waar in het land regen- en onweersbuien gaan vallen en vooral hoe zwaar ze worden”. Potentieel kunnen flinke buien ontstaan, beaamt de weersite. Die meldt verder dat mogelijk ook zware buien kunnen ontstaan die vanuit België het zuiden van Nederland bereiken.

Klimaatrapport, klimaatverandering en Nederland
Potentieel kunnen flinke buien ontstaan, beaamt de weersite. Foto: ANP

Veel neerslag

„Op de natste plekken kunnen de hoeveelheden neerslag oplopen tot enkele tientallen millimeters”, aldus Weer.nl. Ook zondag kan het in de loop van de dag lokaal weer „fiks” gaan regenen en is er kans op hagel, onweer, windvlagen en veel regen in korte tijd. Tegelijkertijd is het „broeierig warm”. „Een doorbraak naar stabiel zomerweer zit er de komende tijd niet in”, vrezen de weerkenners.

Olympische carrière Zonderland afgelopen: ‘Het is mooi geweest’

Familie roept op: ‘Hernoem straat Amsterdam naar Peter R. de Vries’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Slecht weer op komst: code geel wegens onweer in noorden en oosten
Sluiten