Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vondelpark ontruimd, druktemakers gooien met flessen naar politie

Het was zonnig vandaag (en gisteren) dus dat betekent drukte in het Vondelpark. Vandaag was het zelfs zo druk dat er vanaf 14.45 uur al geen mensen meer het park in mochten. Bezoekers overtraden ook op grote schaal de coronaregels. Aan het eind van de middag, begin van de avond, moest de politie van de gemeente het park leegmaken. Maar daar hadden de voormalig zonaanbidders geen trek in.

Van zonaanbidder tot druktemaker: gooien met flessen naar de politie maakt een heel verschil. Precies om die reden (het gooien met flessen, niet het zonaanbidden) heeft de politie twee mensen aangehouden. Ook op social media is te zien dat maar weinig mensen zin hebben om het park te verlaten. Mensen staan dicht op elkaar, er klinkt muziek en op de grond is een hele hoop vuilnis te zien. Ook lopen mensen rond met bier, en er staat een enkeling met een lachgasballon in de mond.

Bezoekers Vondelpark gooien met flessen

Volgens een gemeentewoordvoerster trokken de parkbezoekers aan het begin van de avond naar het monument in het Vondelpark. Daar stonden ze in grote groepen dicht op elkaar, en werden agressief. Agenten konden zeggen wat ze wilden, maar weinig mensen luisterden naar ze. Na verschillende waarschuwingen door politie en handhaving is besloten om het park te ontruimen, aldus de woordvoerster.

En ook dat is te zien op een video: mensen gooien glazen flessen vanaf de brug, of klimmen over hekken.

Het Vondelpark werd de afgelopen weken vaker ontruimd vanwege drukte en het breken met de coronaregels. In februari ging dat ook een keer gepaard met geweld richting de politie. Ook toen werd er met flessen gegooid.

Ook drukte in Britse parken

Nederland was lang niet het enige Europese land waar het de laatste tijd ongewoon warm en zonnig was. Ook bij onze overburen, in Engeland, was het ‘goed’ raak. Daar was het, in hun eigen woorden, ‘warmer dan in Ibiza’. Dus ook daar trok jong en oud naar natuurgebieden en parken. En toen ze weg gingen? Dan blijft er vooral veel afval over. En dat leidt tot heel wat verontwaardiging op social media.

Toch geen debat over ‘functie elders’ vanavond, voorstel Rutte om gesprekken geheim te houden afgewezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vondelpark ontruimd, druktemakers gooien met flessen naar politie
Sluiten