Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Pas op in drukke parken vandaag, politie staat klaar om te bekeuren

Het was in veel parken erg druk gisteren. Té druk als het om corona en de coronamaatregelen gaat. De politie staat vanmiddag en ook de komende tijd op scherp. Met bonnenboekjes.

Politie en gemeenten gaan strenger optreden tegen de massale drukte en het alcoholgebruik in stadsparken. Dat werd vanmorgen aangekondigd. Gisteren zijn op diverse plaatsen in het land parken leeggeveegd door de politie. Onder meer in Amsterdam (Vondelpark) en Maastricht zaten te veel mensen dicht bij elkaar. Als het vanmiddag weer te druk wordt, volgen bekeuringen.

De Telegraaf deelde gisteren een video van het Vondelpark en het Museumplein in de hoofdstad. Anderhalve meter was ver (niet) te zoeken.

Drukte in parken is onverantwoord

„Het is heel erg onverantwoord om samen te klitten”, vindt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. Daar zochten grote groepen jongeren elkaar gisteren met drank en hapjes op in het Sonsbeekpark.

In Utrecht keren de cirkels terug op de grasmatten van zes populaire stadsparken. Het karwei moet voor het paasweekeinde klaar zijn. De cirkels zorgen ervoor dat de verschillende bezoekers voldoende afstand van elkaar houden. Als er geen cirkels meer vrij zijn, is het park vol. Vorig jaar beviel deze methode volgens de gemeente goed. In de parken staan ook tekstkarren die waarschuwen als het te druk wordt. Handhavers en politie gaan dan mensen wegsturen en zo nodig boetes uitdelen.

Coronamaatregelen genegeerd

De Nijmeegse politie heeft een mobiele post geplaatst in het Kronenburgerpark. „Sinds gisteren is het weer prachtig mooi lenteweer en dat trekt natuurlijk weer heel veel mensen naar het park. We snappen dit echt wel, maar helaas worden de coronamaatregelen wel eens genegeerd. We gaan nu dus handhaven. We letten met name op groepsvorming en alcohol drinken”, aldus de politie op Instagram.

In het Haagse Zuiderpark helpen cirkels ook bij het houden van voldoende afstand. Amsterdam wijst er nog eens op dat de coronaregel is dat mensen buiten met slechts twee personen of één huishouden bij elkaar mogen komen. Groepen zijn verboden. In het Vondelpark was het ook de vorige maand dagenlang te druk. De hoofdstad en Den Haag roepen bezoekers vandaag ook op om de parken schoon achter te laten. Gisteravond bleek op tal van plaatsen dat er enorme hoeveelheden afval en verpakkingen achtergelaten worden.

Het is zover: de avondklok gaat vandaag een uur later in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pas op in drukke parken vandaag, politie staat klaar om te bekeuren
Sluiten