Kristel van den Bergh
Kristel van den Bergh Binnenland 2 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Prinses Alexia verhuist naar Wales voor haar International Baccalaureate

Prinses Alexia (15) gaat na de zomervakantie studeren aan het United World College of the Atlantic (UWC) in Wales. De middelste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gaat daar haar International Baccalaureate halen. Dat meldt Het Koninklijk Huis.

Prinses Alexia gaat internationaal erkend diploma halen

De middelste prinses, die in juni zestien wordt, zit momenteel in de vierde klas van het Gymnasium van het Sorghvliet in Den Haag. Ze gaat haar school vervolgen in Wales, waar ze het International Baccalaureate wil halen. Dat is een internationaal erkend diploma en gelijkwaardig aan een VWO-diploma.

Onder de post stromen en op Twitter stromen de succeswensen binnen voor prinses Alexia.

https://twitter.com/josineevers/status/1366721643209494536?s=08

https://twitter.com/MscBurger/status/1366768444297871366?s=08

In de voetsporen van…

Met deze keuze treedt prinses Alexia in de voetsporen van haar vader, koning Willem-Alexander. De school is populair onder de koningshuizen, want ook kroonprinses Elisabeth van België ging naar het United World College of the Atlantic in Wales. Het UWC Atlantic College is een van de oudste United World Colleges (UWC) ter wereld.

Daarnaast zal Prinses Alexia niet de enige van koninklijke bloede zijn tijdens haar studie, Prinses Leonor van Spanje begint in oktober aan dezelfde studie, op dezelfde school. Ook de Belgische kroonprinses Elisabeth (19) haalde in Wales haar middelbareschooldiploma.

https://twitter.com/Gertsroyals/status/1359839733065670661?s=08

Zussen

Alexia’s zusje Ariane (13) en kroonprinses Amalia (17) blijven wel op het gymnasium in Den Haag. Amalia doet dit jaar eindexamen en zal daarna waarschijnlijk een tussenjaar nemen, vertelde koning Willem-Alexander vorig jaar tijdens de fotosessie. „Misschien gaat ze de wereld in.”

Hoera! Prinses Alexia wordt vandaag vijftien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.