Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 23 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

#KlaarmetRutte is terug, zo reageert Twitter op de persconferentie

Demissionair premier Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge vertelden ons vanavond dat er versoepeld kan worden, anders is het niet vol te houden. Kappers mogen open, winkelen wordt makkelijker en middelbare en mbo-scholen openen langzamerhand. De avondklok blijft.

En daar vindt natuurlijk twitterend Nederland wat van. Onder de hashtag persconferentie druppelen gedurende de ‘uitzending’ van 19.00 uur de eerste reacties binnen. Van optimistisch tot pessimistisch en van serieus tot humoristisch.

Maatschappelijk belang

In de persconferentie wordt ook aandacht besteed aan het maatschappelijk belang en huidige gevolgen van de coronacrisis. Rutte noemt onder meer eenzaamheid en depressie onder jongeren. En dat wordt gewaardeerd.

‘Impulsief winkelen’ na persconferentie

Premier Rutte vertelde ons vanavond dat de winkels klanten op afspraak mogen ontvangen. Dit biedt voor kleine winkeliers mogelijkheden. Over het winkelbeleid hebben kijkers ook nog wel wat te zeggen.

https://twitter.com/WouterMiddelhof/status/1364293035958427653

Twitter mist dit keer wederom de populaire gebarentolk Irma Sluis.

#KlaarmetRutte

De #klaarmetRutte duikt gedurende de persconferentie ook weer op. Sceptische kijkers noemen de uitzending een „poppenkast” of trekken de toezeggingen in twijfel.

https://twitter.com/Solana1983/status/1364290415344648192

Dinsdag 9 maart vindt de volgende persconferentie plaats. Dan horen we meer over eventuele versoepeling van de coronamaatregelen.

Persconferentie: ‘Kappers open, rustig weer winkelen, maar avondklok blijft’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
#KlaarmetRutte is terug, zo reageert Twitter op de persconferentie
Sluiten