Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 10 jan 2021 / 16:30 uur

Opnieuw minder nieuwe coronabesmettingen dan voorgaande dag

Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur veel minder nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend kwamen bij het RIVM 6657 nieuwe coronagevallen binnen. Gisteren meldde het instituut 7365 positieve tests na een correctie.

Het aantal sterfgevallen steeg met 54 tegenover 139 gisteren. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, duurt het soms een tijd voor dit wordt verwerkt in de landelijke gegevens.

Amsterdam telt meeste nieuwe gevallen

Amsterdam telde het afgelopen etmaal wederom de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad kwamen 248 besmettingen aan het licht. Rotterdam registreerde 147 positieve tests en in Den Haag kregen 105 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen.

Van 12.362 mensen is bekend dat ze aan het virus zijn overleden sinds het begin van de uitbraak in Nederland, bijna een jaar geleden. Sinds de uitbraak zijn 872.859 mensen positief getest.

Minder ziekenhuisopnames

In de ziekenhuizen daalt de bezetting. Er zijn meer patiënten ontslagen of overleden dan dat er opgenomen werden. Er liggen nu 2561 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 711 op de ic liggen. Gisteren lagen dat er 2574 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 700 op de ic lagen. Ook op de verpleegafdelingen is het aantal opnames gedaald. Er werden 187 nieuwe patiënten opgenomen, 54 nieuwe opnames minder dan gister.

Lees ook: Eerste doses Modernavaccin komen morgen aan in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw minder nieuwe coronabesmettingen dan voorgaande dag
Sluiten