Metro
Metro Binnenland 9 jan 2021 / 16:05 uur

RIVM: Aantal nieuwe coronabesmettingen gedaald

Tussen gisterochtend en vanochtend zijn 7383 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat is minder dan de 8147 (gecorrigeerde) positieve tests die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gisteren had gemeld.

Er zijn niet alleen minder coronabesmettingen dan gisteren gemeld, het zijn er ook minder dan het gemiddelde van de afgelopen week. Per dag kwamen er namelijk gemiddeld ongeveer 7700 besmettingen bij.

139 sterfgevallen

Van de grote steden telde Den Haag het afgelopen etmaal de meeste nieuwe gevallen. Hier kwamen 223 mensen positief uit de test. In Amsterdam kwamen 193 besmettingen aan het licht en in Rotterdam 199. Verder kwamen er 107 besmettingen bij in Almere en 101 in Apeldoorn.

Het aantal sterfgevallen steeg met 139, tegenover 89 gisteren. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in 24 uur tijd zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, duurt het soms een tijd voor dit wordt verwerkt in de landelijke gegevens.

Van in totaal 12.308 mensen is bekend dat ze aan het virus zijn overleden, meldt het RIVM. Sinds de uitbraak zijn 866.254 mensen positief getest.

Aantal patiënten in ziekenhuizen gedaald

Naast een daling qua besmettingen, is er in de ziekenhuizen ook een daling te merken. Ziekenhuizen behandelen 2567 mensen met corona, 69 minder dan gisteren.

Er zijn 285 nieuwe Covid-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen. Van hen zijn er 44 opgenomen op de ic, 7 meer dan gisteren en 241 in de kliniek, 24 meer dan gisteren. Gemiddeld zijn er deze week minder nieuwe opnames dan vorige week, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

„We lijken licht over de top van het plateau te zijn. In de afgelopen week is het aantal opgenomen Covid-patiënten met 5 procent gedaald. Deze daling is het meest uitgesproken in de kliniek, het aantal opgenomen ic-patiënten toont nog slechts een geringe daling”, meldt het LCPS.

Lees ook: Jongen (2) op loopfietsje tweemaal overreden, maar overleeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RIVM: Aantal nieuwe coronabesmettingen gedaald
Sluiten