Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 17 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Man aangehouden na verstoppen drugs in heuptasje 2-jarig neefje

Een 32-jarige man uit Schiedam heeft zaterdag in het Brabantse Halsteren op wel heel bijzondere wijze geprobeerd om drugs te verstoppen. De man had de drugs namelijk in het heuptasje van zijn 2-jarige neefje gestopt. Als gevolg daarvan is de man aangehouden. Het jongetje is na overleg met de Kinderbescherming onttrokken aan het ouderlijk gezag en elders ondergebracht, meldt de politie.

De man uit Schiedam reed rond 17.00 uur rond in een Belgische auto, toen hij staande werd gehouden door de politie. Hij toonde de agenten een Belgisch rijbewijs dat bij controle vals bleek te zijn. In de auto zat ook een peuter op de achterbank. Als gevolg van het valse rijbewijs werden de man en het kind werden naar het politiebureau overgebracht voor verder onderzoek.

Heuptasje met drugs

Op het politiebureau roken de politieagenten een sterke henneplucht die uit het heuptasje van het 2-jarige jongetje vandaan leek te komen. De politie besloot dan ook om dit tasje te onderzoeken. Er bleek in totaal ongeveer 41 gram hennep in het heuptasje te zitten. Bij fouillering van de Schiedammer kwamen ook nog twee andere valse identiteitsbewijzen uit zijn onderbroek tevoorschijn.

Onttrokken aan ouderlijk gezag

Het jongetje, waarschijnlijk het neefje van de verdachte, is na overleg met de Kinderbescherming onttrokken aan het ouderlijk gezag. Hij is ergens anders ondergebracht. De verdachte zit nog vast voor verder onderzoek.

Lees ook: Amerikaanse serveerster redt zwaar mishandelde jongen (11 jaar)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man aangehouden na verstoppen drugs in heuptasje 2-jarig neefje
Sluiten