Julia Onclin
Julia Onclin Buitenland 17 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Amerikaanse serveerster redt zwaar mishandelde jongen (11 jaar)

Een serveerster in de Amerikaanse staat Florida heeft een 11-jarig jongetje gered van mishandeling. Het viel de vrouw op dat het jongetje niks at in het restaurant waar hij met zijn ouders zat en ook de blauwe plekken op zijn gezicht en arm gaven haar geen goed gevoel. Middels een briefje vroeg de serveerster het jongetje stiekem of hij hulp nodig had. Toen de elfjarige aangaf inderdaad hulp te willen, schakelde de vrouw de politie in, zo meldt CNN.

Flavaine Carvalho had op de desbetreffende dag eigenlijk helemaal niet op haar werk moeten zijn. Ze was vrij, maar doordat één van haar collega’s op het laatste moment ziek werd, besloot ze in te vallen.

Eten weigeren

Aan het eind van een drukke dag zat er nog één familie in het restaurant. Volgens Carvalho had het jongetje een mondmasker op en een hoodie aan en zat hij aan tafel met twee volwassenen en een jong meisje.

Het viel de serveerster op dat het jongetje een schram tussen zijn wenkbrauwen had en dat hij geen eten bestelde of consumeerde, terwijl er wel eten op tafel stond. Ze vond het maar raar zeker aangezien de volwassenen en het meisje wel aan het praten waren met elkaar.

Carvalho besloot naar de tafel toe te lopen om te vragen of alles naar wens was. Toen een van de volwassenen stelde dat het jongetje thuis wel zou eten, wist ze dat er iets aan de hand was. „Je weigert een kind geen eten, zeker niet als je al in een restaurant bent”, verklaart de serveerster.

Blauwe plekken en zware mishandeling

Naast het gedrag van de volwassenen zag de Amerikaanse nu ook de blauwe plekken op het gezicht en op de arm van het jongetje. „Ik wilde gewoon iets doen. Ik kon hem niet weg laten gaan zonder hem te helpen.”

De serveerster schreef een briefje om de elfjarige te vragen of hij oké was en gaf het op zo’n manier aan het jongetje dat de ouders het niet konden zien. Het jongetje schudde zijn hoofd. „Ik wist vrijwel zeker dat hij te bang was om om hulp te vragen”, stelt Carvalho. De vrouw schreef vervolgens op een ander briefje de vraag of de jongen hulp nodig had. Het jongetje knikte en gebaarde met zijn handen dat hij niet wist wat hij moest doen. De serveerster besloot daarop zowel haar baas als de politie te bellen.

Eenmaal ter plaatse ging de politie in gesprek met de jongen. Hij vertelde dat hij mishandeld werd door zijn stiefvader. Zo werd hij geslagen met een houten bezem, op zijn kop aan een deur gehangen en werd hem regelmatig de toegang tot eten ontzegd als straf.

Met Kerstmis werd de jongen nog zwaar mishandeld. Zijn ouders vertelden hem dat de mishandeling het idee van de Kerstman was. Hij werd vastgebonden en moest zichzelf zien te bevrijden. Ook werd hij op zijn kop in de deuropening gehangen en moest hij 30 minuten lang planken. Als dat hem niet lukte werd hij geslagen.

Mogelijk moordonderzoek kunnen worden

De ouders van de jongen werden gearresteerd en zitten vast in afwachting van het proces. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht.

„We geloven echt dat het een wonder is dat we dit kind hebben kunnen helpen”, stelt Rafaela Cabede, de eigenaresse van het restaurant. „Dankzij haar (de serveerster red.) zijn er twee kinderen gered.” De politiechef van Orlando sluit zich daarbij aan. „We zouden het waarschijnlijk over een moordonderzoek hebben gehad als ze niet had ingegrepen.”

Lees ook: Vrienden van Amstel LIVE bevalt, maar wie is toch die jongen naast Nick?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaanse serveerster redt zwaar mishandelde jongen (11 jaar)
Sluiten