Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 18 jan 2021

Dave Roelvink met knuppel geslagen bij demonstratie Museumplein

Het ging flink los gisteren, op het Museumplein, en dat heeft ook Dave Roelvink geweten. Hij was namelijk aanwezig bij de verboden demonstratie op het Museumplein, om er op Instagram verslag van te doen, toen hij hard werd aangepakt door de ME.

Naar eigen zeggen kreeg hij ‘een paar klereklappen’ op zijn rug, zo liet hij aan Shownieuws weten.

„Ik zat uit het raam te kijken, ik woon hier om de hoek, en ik zag het gebeuren. Even kijken wat er allemaal aan de hand is. Het werk ligt natuurlijk helemaal stil, dus dan pak ik af en toe die Insta Live erbij. Dan ga ik op Instagram dingen filmen en geef ik er commentaar bij”, zegt Dave.

Roelvink besloot een ‘getuigenverslag’ te maken via sociale media, wat hem uiteindelijk duur kwam te staan. „Ik liep middenin het oorlogsgebied, zeg maar. Ik dacht: ik ga vanuit het park filmen, door de tralies heen. Alleen, ik had even niet gezien dat ik midden tussen een groep agenten stond. Dus ik kreeg er ook nog eentje voor mijn muil. Maar we leven nog.”

Roelvink: ‘Ik moet pleite hier’

Tijdens zijn verslaggeving kreeg Roelvink, voor hem ogenschijnlijk, vanuit het niets een paar flinke klappen van de ME. „Wajo! Krijg de tering! Ik krijg zo een klap voor m’n flikker, hé! Ik moet pleite hier! Ik kríjg me toch een paar klereklappen op m’n rug. Met een knuppel! Oh, oh, oh.. wat een zooitje, gap.”

Roelvink zag er de urgentie wel van in en sprintte zijn huis uit toen hij lucht kreeg van de demonstratie. Dat betekende dat hij op zijn slippers het huis verliet, waardoor hij niet snel weg kon komen toen de ME eenmaal arriveerde. „Ik kon niet rennen, want ik ben zo, op m’n slippers, de deur uitgestapt. Ik was dus niet zo lekker voorbereid om te reporten, haha. Het is on-Nederlands. Het is een soort volksopstand. Ik kende het nog niet. Ik ben 26 jaar en ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn leven.”

Lees ook: ‘Helft jongvolwassenen gaat zich niks aantrekken van avondklok’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dave Roelvink met knuppel geslagen bij demonstratie Museumplein
Sluiten