Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 23 jan 2021

#AvondklokProtest is trending, politie alert op protestacties

#AvondklokProtest is inmiddels trending topic op Twitter. Veel mensen roepen op sociale media op om zaterdagavond toch de straat op te gaan uit protest tegen de avondklok. De politie alert op eventuele protestacties.

Om 21.00 vanavond gaat, na een lange discussie, dan toch de gevreesde avondklok in. Op Twitter en Facebook spreken veel mensen hun onvrede uit over de maatregel. Sommigen roepen zelfs op tot protest. Zo is op Facebook de actie ‘Nationale avondklok/lockdown verstoppertje’ te vinden, waar duizenden mensen al hebben aangegeven vanavond de straat op te gaan. „Wie het langst uit handen van de politie kan blijven, heeft gewonnen”, schrijft de initiatiefnemer.

Avondklok Challenge

Een ook op Twitter zijn er oproepen tot protest te vinden. Zo gaat er een bericht rond over de ‘Avondklok Challenge’, waarin mensen wordt gevraagd naar buiten te gaan na 21.00 uur en een foto te posten als ze tegen de nieuwe coronamaatregelen zijn. „Uiteraard met klok/horloge als bewijs. Ben benieuwd hoeveel ‘Helden’ er vanavond op pad gaan”, staat er in een tweet.

‘Stoer doen’

Een woordvoerster van de politielaat weten dat de politie de berichten in de gaten houdt en op mogelijke acties is voorbereid. Het is volgens haar afwachten of mensen daadwerkelijk gehoor geven aan hun voornemen. „Het is heel makkelijk om op social media een beetje stoer te doen.” Wie de avondklok negeert en toch naar buiten gaat riskeert een boete van 95 euro. “Als je je een tweede of derde keer niet aan de regels houdt, heeft dat grotere consequenties”, waarschuwt de woordvoerster. “Dan kunnen we iemand aanhouden en meenemen.”

Lees ook: Zo werd Rob Kemps de Slimste Mens

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#AvondklokProtest is trending, politie alert op protestacties
Sluiten