Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Binnenland 27 dec 2020

RIVM meldt 9108 coronabesmettingen, fors minder dan gemiddeld

Het RIVM meldt zondag 9108 nieuwe positieve coronatesten. Dat is fors minder dan het gemiddelde van de afgelopen dagen, dat op 11.083 positieve tests lag. Zaterdag werden er 9867 positieve besmettingen gemeld.

Het aantal sterfgevallen steeg zondag met 29. Dat wil overigens niet zeggen dat al die mensen in 24 uur tijd zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. De afgelopen dagen lag het aantal sterfgevallen rond de honderd. Op zaterdag waren het er volgens het RIVM 49.

Lees ook: Biden: ‘Weigering coronasteunpakket door Trump is verwoestend’

Mogelijk minder positieve tests door kerstdagen

De cijfers lijken de goede kant op te gaan. Het kan echter ook zijn dat er minder positieve tests binnengekomen zijn omdat het weekend overlapt met Eerste en Tweede Kerstdag. Het is nog niet duidelijk of mensen zich tijdens de kerstdagen evenveel hebben laten testen als normaal.

Amsterdam telde de afgelopen 24 uur de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad kwamen 438 besmettingen aan het licht. Verder testten 185 Rotterdammers en 178 mensen uit Almere positief, 176 mensen uit Ede en 147 uit Den Haag.

Lees ook: Zevenjarig jongetje rent brandend huis in om zijn zusje te redden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
RIVM meldt 9108 coronabesmettingen, fors minder dan gemiddeld
Sluiten