Shazney Redan
Shazney Redan Binnenland 11 dec 2020 / 19:15 uur

Kabinet komt met nieuwe coronacampagne voor de kerstdagen

Corona zet het dagelijks leven totaal op z’n kop, en vooral nu in aanloop naar de feestdagen. Vanwege de drukte op straat rond de feestdagen, zendt de Rijksoverheid speciale kerstcommercials uit op televisie. Met deze coronacampagne wil het kabinet de Nederlandse bevolking wijzen op het belang van het vermijden van drukte, en natuurlijk afstand houden tijdens de feestdagen. De tv-spotjes sporen mensen aan om doelbewust én in hun eentje de kerstboodschappen te doen.

Daarnaast wordt er met de coronacampagne ook gevraagd om dichtbij huis te winkelen. En in plaats van in het weekend winkels te bezoeken, dit door de weeks te doen. Op deze manier kan de drukte worden vermeden.

Het kabinet

Premier Mark Rutte kondigde woensdag in de Tweede Kamer aan dat het kabinet het doen van kerstinkopen in winkels de komende tijd afraadt. Hij wil namelijk voorkomen dat het net zo druk wordt in de winkelstraten als de afgelopen weken. Het RIVM meldt dat er een verband lijkt te zijn met die drukte en de toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen.

Nederlandse bevolking

Over het algemeen zijn Nederlanders het eens met de recente beslissingen van het kabinet. Denk maar eens aan het vuurwerkverbod. Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien Nederlanders een totaalverbod op vuurwerk een goed idee vindt. Het kabinet besloot afgelopen november dat er een algeheel vuurwerk verbod moet komen om zo de drukte rond oud en nieuw, in de ziekenhuizen te verminderen. Maar lang niet iedereen is het eens met de acties van het kabinet.

De maatregelen die het kabinet neemt om het land zo goed mogelijk te beschermen, worden ook niet altijd even goed ontvangen door het publiek. Toch is uit onderzoek gebleken dat de meerderheid van de bevolking in de winter voor een strengere lockdown is.

Het kabinet neemt mogelijk nog voor de kerst strengere maatregelen als de coronacijfers blijven stijgen. De strengere maatregelen zullen niet gelden voor kerst. Tijdens de feestdagen mag men niet meer dan drie gasten per dag uitnodigen. De kerstcommercials van zijn onderdeel van de eerdere Alleen Samen-campagne, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de coronamaatregelen.

Lees ook: ‘Mogelijk strenge lockdown in Duitsland’, Fransen na 20.00 uur niet meer naar buiten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabinet komt met nieuwe coronacampagne voor de kerstdagen
Sluiten