Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 19 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Arrestaties bij verboden demonstratie tegen lockdown, ook Willem Engel aangehouden

De politie heeft vandaag in Hilversum tien mensen opgepakt bij een demonstratie tegen de lockdown. Gisteren werd een verbod op demonstreren uitgevaardigd, maar er kwamen vandaag tot dertig tot veertig mensen bijeen op een plein achter het station.

De politie begeleidde de groep en sommeerde de deelnemers te vertrekken. Uiteindelijk werd de sfeer grimmiger en zag de politie zich genoodzaakt in te grijpen, aldus een woordvoerder. Inmiddels is de rust weergekeerd.

Ook VirusWaarheid-voorman Willem Engel zou aangehouden zijn tijdens de verboden demonstratie.

‘Stop de lockdown’

De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes verbood de demonstratie ‘Stop de Lockdown’ gisteren. Hij zei dat hij niet genoeg vertrouwen had dat de organisatie zich zou houden aan de voorschriften. Daarmee doelde hij zowel op de coronamaatregelen als de ter beschikking gestelde locatie.

De afgelopen dagen zijn meerdere gesprekken gevoerd met de organisatie van de demonstratie, liet de gemeente Hilversum weten. Tijdens die gesprekken konden de twee partijen het niet eens worden over de plaats waar de demonstratie kon plaatsvinden. De organisatoren van ‘Stop de Lockdown’ wezen de door de gemeente aangeboden locatie af.

De gemeente zei daardoor niet te kunnen instaan voor de gezondheid van de deelnemers, omstanders en de professionals die betrokken zijn bij het toezicht. De gemeente riep de demonstranten met klem op om niet naar Hilversum te komen.

Lees ook: Dronken man valt in slaap bij McDrive in Almelo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.