Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 21 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

RIVM meldt weer stijging aantal besmettingen

Na een periode van dalende coronacijfers, gaan die ook vandaag weer omhoog. Al een paar dagen op rij meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een oplopend aantal besmettingen. Vandaag zijn het er 6093, tegenover 5967 gisteren.

Aanvankelijk waren er gisteren 5974 besmettingen gemeld, maar dat aantal is bijgesteld. Het is dus een kleine stijging, zo’n 126 gevallen, maar desalniettemin een stijging. Donderdag meldde het RIVM 5729 besmettingen.

Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 48. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Vrijdag werden er 51 coronadoden gemeld, donderdag 75. Het aantal doden gaat dus wel omlaag.

Lees ook: Zo snel al een veilig coronavaccin, hoe kan dat?

Minder mensen in het ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten dat in de Nederlandse ziekenhuizen ligt, is vandaag verder gezakt tot 1902. Dat zijn er 59 minder dan gisteren. Het aantal zakte toen voor het eerst sinds 21 oktober onder de 2000.

Van het aantal coronapatiënten liggen er 1352 op de verpleegafdelingen, 62 minder dan gisteren. Op de intensive care liggen 550 Covid-patiënten, 3 meer dan de dag ervoor.

In de afgelopen 24 uur zijn er 11 patiënten verplaatst tussen de regio’s, onder wie 4 ic-patiënten.

Lees ook: Onverwachte vondst bij top Mount Everest: ‘Verontrustend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
RIVM meldt weer stijging aantal besmettingen
Sluiten