Metro
Metro Binnenland 9 nov 2020 / 14:48 uur

RIVM: Het aantal nieuwe coronabesmettingen daalt fors

Het aantal coronagevallen blijft dalen. Volgens het RIVM werden het afgelopen etmaal 4709 mensen positief getest. Dat zijn bijna 1000 minder gevallen dan gisteren.

Toen stond de teller namelijk op 5703 coronabesmettingen. De afgelopen week daalde het aantal positieve tests met gemiddeld 434 per dag. De meeste besmettingen werden op 30 oktober geregistreerd. Dit waren toen 11141 coronagevallen. De huidige situatie lijkt weer op het punt van de eerste week van oktober.

40 sterfgevallen

Sinds vorige week maandag was elke dag sprake van een daling van het aantal nieuwe gevallen, behalve op vrijdag. Toen meldde het RIVM een stijging van een kleine 300. In totaal zijn er in de afgelopen zeven dagen ruim 46.700 positieve tests gemeld. Sinds het begin van de uitbraak zijn er bijna 415.000 Nederlanders positief getest.

Afgelopen etmaal zijn 40 sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Die informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend waren 44 sterfgevallen gemeld.

Regio’s met hoge aantallen

De veiligheidsregio’s met de hoogste aantallen nieuwe besmettingen zijn zondag Rotterdam-Rijnmond,  Utrecht en Midden- en West-Brabant. In de gemeentes Rotterdam, Amsterdam en Den Haag kwamen de meeste nieuwe gevallen aan het licht.

Lees ook: Medicijnfabrikant Pfizer neemt de leiding in ontwikkelen coronavaccin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RIVM: Het aantal nieuwe coronabesmettingen daalt fors
Sluiten