Metro
Metro Binnenland 20 nov 2020 / 21:42 uur

Katwijkse juwelier bewerkt met hamer, mogelijke daders gepakt

Op social media circuleren filmpjes van vanmiddag van de overval op een juwelier in Katwijk. Twee verdachten zijn intussen opgepakt.

Zo werd tussen de planten door gefilmd – en hoor je op de andere de winkelmuziek op de achtergrond – en is te zien hoe de overvallers, met mondkap op, er op klaarlichte dag in de winkelstraat als een haas op een scooter vandoor gaan. Niet te zien is hoe ze de juwelier iets daarvoor met een hamer sloegen.

De politie, die vlak na de overval een oproep op social media plaatste, heeft twee Amsterdammers van 22 en 27 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een juwelier aan de Voorstraat in het Zuid-Hollandse Katwijk. Bij de overval raakte de eigenaar van de winkel vanmiddag rond 15.00 uur zwaargewond.

Hamer

Twee overvallers bedreigden hem volgens de politie met een vuurwapen, sloegen hem met een hamer op zijn hoofd en gingen er vandoor op een scooter. Een omstander probeerde de juwelier te helpen, maar kreeg het wapen op zich gericht. De juwelier is naar het ziekenhuis gebracht.

De vermoedelijke daders gebruikten voor hun overval een gestolen scooter. Die is later teruggevonden op de kruising van de Rijnmond en de Binnensluis. Op de vluchtroute zijn diverse kledingstukken van de overvallers gevonden.

Lees ook: In Rheden waren zóveel ambtenaren positief getest, dat niemand de gemeente telefonisch kon bereiken

‘Niemand’

Op social media verbaast iemand zich erover dat niemand een hand uitsteekt, waarop meteen wordt gereageerd. „De politie zit niet te wachten op zelfbenoemde helden die de situatie erger kunnen maken door hun onwetendheid en amateuristisch gestuntel. Er hadden nog meer onschuldige slachtoffers kunnen vallen daardoor. Achteraf praten is makkelijk!” Iemand anders vult aan dat er dus wel iemand de juwelier heeft willen helpen, waarna hij een vuurwapen op zich gericht kreeg.

Volgens Guido Blaauw („bron: neefje van de eigenaar”) kwamen de overvallers niet verder dan de deur en hadden de daders een vuurwapen dat haperde. „Scheelt die man z’n leven.”

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Katwijkse juwelier bewerkt met hamer, mogelijke daders gepakt
Sluiten