Metro
Metro Binnenland 28 nov 2020 / 19:40 uur

Jos B. spant kort geding aan tegen RTL om documentaire

Als het aan de veroordeelde Jos B. ligt, komt de documentaire over de zaak Nicky Verstappen niet op televisie. De 58-jarige B. heeft bij de rechtbank van Amsterdam een kort geding aangespannen tegen documentairemaker No Pictures Please, het bedrijf dat is opgericht door presentator Ewout Genemans (35), en RTL.

Ewout Genemans liep drie jaar lang mee met het rechercheteam in de zaak Nicky Verstappen. Nog voordat er een verdachte in beeld was en gestart werd met een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek, sloot de presentator aan. Wat volgde was een spannende zoektocht naar een verdachte in de strafzaak, die het land al decennia bezighoudt.

Na de veroordeling van Jos B. vorige week vrijdag, waarbij hij 12,5 jaar celstraf kreeg opgelegd, liet Genemans weten dat de tweedelige documentaire zondag en maandag op televisie te zien is.

Verbod

Maar B. is niet blij met de documentaire. „Dit kort geding strekt tot het verkrijgen van een verbod”, valt te lezen in de dagvaarding die RTL Boulevard in handen heeft. Advocaat Adi van Koningsveld stelt dat er nog geen onherroepelijk vonnis is in de zaak tegen B. Volgens hem is er sprake van ‘een onrechtmatig handelen’. Zondagmiddag om 14.00 uur staan de partijen voor de rechter, meldt RTL Boulevard.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jos B. spant kort geding aan tegen RTL om documentaire
Sluiten