Metro
Metro Binnenland 7 nov 2020 / 12:02 uur

Hilversums zwembad laat het er niet bij zitten en wil lesgeven

Het Hilversumse zwembad ’t Gooische Bad wil dat zwembaden openblijven voor zwemlessen aan kinderen. Het zwembad gaat morgen alle leden van de Tweede Kamer aanschrijven met het verzoek.

’t Gooische Bad kwam deze week in opspraak toen het besloot zwemlessen toch door te laten gaan ondanks de opgelegde sluiting van zwembaden door het kabinet afgelopen dinsdag. Sportscholen mogen wel openblijven al moeten ze stoppen met groepslessen.

Zwembad bleef open

’t Gooische Bad was het niet eens met de maatregel en besloot open te blijven voor de zwemlessen van zwemschool De Winter Sport. Via de veiligheidsregio probeerde het zwembad daar tevergeefs toestemming voor te krijgen. Er kwamen verontwaardigde reacties op het openblijven van ’t Gooische Bad, onder meer van de gemeente Hilversum die dreigde met een boete. Vrijdag besloot het zwembad toch voor twee weken dicht te gaan maar de strijd is volgens Shiva de Winter van het bad nog niet gestreden.

Onderwijs is toch onderwijs?

„Het is ons niet duidelijk wat het verschil is tussen zwemonderwijs en gewoon onderwijs”, aldus De Winter. „In een klaslokaal mogen dertig kinderen bij elkaar zitten, maar alle zwemlessen moeten stoppen omdat de zwembaden moeten sluiten. Terwijl sportscholen wel open mogen blijven.” Volgens hem is het stoppen van zwemlessen schadelijk voor kinderen. „Zwemmen is iets wat je thuis niet zo makkelijk kunt oefenen. Als kinderen lang geen zwemonderwijs krijgen, kunnen ze bang worden voor het water.”

Steun voor het zwembad op Petitie.nl

Deze week werd elders in het land een petitie gestart om zwemlessen voor kinderen tot 12 jaar toch toe te staan. De initiatiefneemster is een ouder van drie kinderen. Die petitie is op dit moment meer dan 44.000 keer ondertekend. In de petitie staat het volgende te lezen:„Door de aanvullende coronamaatregelen van 3 november worden alle zwembaden gesloten. Ook voor zwemonderwijs. Zwemles is noodzakelijk voor de veiligheid van kinderen in ons waterrijke land. Roep het kabinet op om de zwemlessen door te laten gaan.”

Lees ook: ‘Het gaat niet goed genoeg’, daarom extra coronamaatregelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hilversums zwembad laat het er niet bij zitten en wil lesgeven
Sluiten