Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Binnenland 7 nov 2020 / 11:01 uur

Bezorgde Anouar (4 VWO) in open brief: liever strengere coronamaatregelen

Een brief vol zorgen over de coronamaatregelen viel deze week op Metro’s digitale deurmat. Een opvallende brief, want hij is van een tiener.

Anouar zit op de Gsg Leo Vroman in Gouda en legt in zijn brief uit wat hij daar ziet en waarover hij zich zorgen maakt. Over het plaatsen van zijn brief schreef hij: „Ik zou het heel erg op prijs stellen als jullie er over kunnen nadenken.”

De brief van Anouar

„Ik wil reageren op ‘Het gaat niet goed genoeg, daarom extra coronamaatregelen‘. Dit artikel las ik op Metronieuws. Het is dinsdag 3 november gepubliceerd. In het verslag gaat het over de nieuwe maatregelen. Ik vind dat premier Rutte gelijk heeft dat het goed gaat maar nog niet goed genoeg. Alleen vind ik dat hij beter strengere maatregelen kan nemen als hij over wil gaan tot een nieuwe fase.

Ik snap dat Rutte het niet goed genoeg vindt gaan en daarom extra maatregelen wil doen, maar ik snap niet dat we nu deze maatregelen hebben terwijl we graag door willen naar de volgende fase.

Coronamaatregelen op school

We mogen buiten met maximaal twee personen zijn met uitzondering tot huishoudens, maar we zitten wel met ruim 500 mensen op school. Ik weet niet of u zelf heeft gezien hoe het er aan toe gaat in de pauzes, maar de meeste mensen dragen een mondkapje in de gang en als ze gaan zitten doen ze hem af. De meeste mensen zitten best dicht op elkaar.”

Een foto van een mondkapje op een lesboek
Een mondkapje van een leerling ligt op een lesboek. Het dragen van mondkapjes is op veel scholen verplicht, maar niet in de klas tijdens de les. Foto: ANP / Remko de Waal

„Het is ook door meerdere experts aangegeven om de scholen vanaf het voortgezet onderwijs twee weken te sluiten zodat er minder verspreiding is van COVID-19, maar dat heeft het kabinet geweigerd. Ik begrijp dat premier Rutte de scholen niet dicht wil lateN gaan, omdat anders de leerlingen niet zich verder ontwikkelen. Maar willen we volgend jaar weer terug naar hoe het voor corona was of niet?

Strengere coronamaatregelen

Ik zou strengere maatregelen nemen en toch de scholen twee weken sluiten. Hierdoor verminderen we de kans op verspreiding van het virus. En in maart heeft de lockdown ook geholpen, dus mij lijkt het geen slecht idee om weer in een intelligente lockdown te gaan voor twee weken. Willen we de tweede golf voorkomen of juist door laten breken en weer in een situatie komen van maart?”

Anouar El Ouardi uit 4 VWO

Een overzicht van de huidige coronamaatregelen die momenteel gelden lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bezorgde Anouar (4 VWO) in open brief: liever strengere coronamaatregelen
Sluiten