Metro
Metro Binnenland 29 nov 2020 / 14:48 uur

Aantal nieuwe coronabesmettingen met 1110 gestegen naar 5609

In het afgelopen etmaal is het aantal nieuwe coronabesmettingen met 1110 toegenomen. Tussen zaterdag en zondagochtend werden 5609 positieve tests doorgegeven aan het RIVM. Gisteren waren dat er nog 4499.

De dagelijkse aantallen fluctueren al de hele week. Het RIVM wijst erop dat de weekcijfers een beter beeld geven. Die brengt het instituut elke dinsdag naar buiten. Daaruit komt wel een dalende lijn naar voren.

Het afgelopen etmaal overleden 25 mensen aan de gevolgen van corona, 34 minder dan de 59 sterfgevallen die gisteren werden gemeld.

11 minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Ziekenhuizen behandelen elf minder coronapatiënten dan gisteren. Momenteel liggen er 1700 mensen in het ziekenhuis vanwege een besmetting. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Gisteren waren er 58 patiënten minder in ziekenhuizen dan op vrijdag.

Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalde van 1200 naar 1194. Op de intensive cares liggen nu 506 mensen met het coronavirus, tegen 511 een dag eerder. Op de ic’s liggen ook 450 mensen met andere ziektebeelden dan corona, en dat zijn er 33 minder dan gisteren.

Lees ook: Aboutaleb: ‘Kabinet wilde Black Friday niet verbieden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal nieuwe coronabesmettingen met 1110 gestegen naar 5609
Sluiten